Bajta PR' NAS Šport Nov rokometni začetek v Slovenj Gradcu
Nov rokometni začetek v Slovenj Gradcu PDF natisni E-pošta
Prispeval Matej Nabernik   
Četrtek, 11 Avgust 2011 07:45

V Slovenj Gradcu, ki velja za eno najbolj rokometnih mest v Sloveniji, je na ruševinah starega kluba, ki je zaradi težav z dolgovi prenehal z delovanjem, zrastel novi, Rokometni klub Slovenj Gradec 2011. Glavno vodilo zanesenjakov, ki smo se odločili stopiti na novo pot in začeti od začetka, je omogočiti stotim mladim športnikom, da se lahko še naprej ukvarjajo z rokometom. In pa seveda še naprej ponujati številnim ljubiteljem rokometa v našem mestu možnost za  obisk rokometnih tekem članske ekipe. Pa čeprav na nižji kakovostni ravni, kot so je bili vajeni. Zato pa z ekipo sestavljeno iz mladih domačih igralcev pod vodstvom dveh nekdaj odličnih igralcev, katera zagotovo čakata tudi blesteči trenerski karieri, Sebastjana Soviča in Ivana Simonoviča.

Rokometni klub Slovenj Gradec

Dela v klubu se je lotila skupina mladih, ambicioznih ljudi, ki si želimo, da se v Slovenj Gradcu zopet ustvari pozitivno vzdušje okrog kluba. Večina naše pozornosti bo usmerjene v kvalitetno delo z mladimi, saj je Slovenj Gradec že od nekdaj poznan po velikemu številu talentov, ki pa se na žalost premalokrat razvijejo v zares vrhunske igralce. Kvalitetno delo z mladimi je pogoj za uspešno nastopanje kluba v članski konkurenci. Mladih pa ne želimo vzgojiti samo v dobre oziroma vrhunske igralce rokometa, ampak jih hočemo s pomočjo športa vzgojiti tudi v dobre, poštene ljudi, ki bodo tako na igrišču kot tudi v privatnem življenju znali slediti športnim načelom.

Seveda so tudi cilji članske ekipe, ki bo tekmovala v 2. DRL, postavljeni dovolj visoko. Ob izpolnjenih pogojih, predvsem finančnih, načrtujemo preboj v prvo slovensko rokometno ligo v roku štirih do petih let z doma vzgojenimi igralci. Pomembno vlogo pri zagotavljanju teh pogojev bo imel Upravni odbor kluba, kamor smo povabili ljudi, ki imajo radi rokomet in bodo napeli vse svoje moči, da bodo klubu pomagali zbrati zadostna finančna sredstva za normalno delovanje.

Rokometni klub Slovenj Gradec 2011 bi radi približali staršem naših igralcev in jim ponudili možnost sodelovanja v delu kluba. S tem namenom bo ustanovljen tudi klub staršev, katerega predstavnik bo član Upravnega odbora kluba. Vse to z namenom, da bi klub in s tem rokomet pridobila zaupanje lokalne skupnosti. Zaupanje, ki je bilo v zadnjih letih zaradi znanih težav starega rokometnega kluba, izgubljeno.

Naš namen je delati pošteno, transparentno in v okviru realnih zmožnosti kluba in okolice, v kateri deluje. Želimo si, da bodo v klubu igralci (od najmlajših do najstarejših) zadovoljni zaradi dobrega dela, zaradi poštenega odnosa in zaradi številnih ljubiteljev rokometa, ki jih bodo spodbujali na tekmah. Igralci lahko v takšnem okolju zares dajo na igrišču vse od sebe. To pa je tisto, kar v dvorane privablja gledalce, zaradi katerih se rokomet sploh igra.

V  klub si želimo privabiti čim več mladih, ki si želijo svoj prosti čas preživeti ob igranju rokometa, pod nadzorom trenerjev, ki jih bodo zagotovo znali naučiti tako rokometnih veščin kot tudi življenjskih vrednot. Zato vas vabimo, da nas s svojim otrokom obiščete in se prepričate, da je Rokometni klub Slovenj Gradec 2011 tisto pravo okolje in rokomet tista prava športna aktivnost za vašega otroka.

Vsi skupaj si želimo in verjamemo, da se bo ta nov začetek razvil v zgodbo v uspehu, ki bo vrnila slovenjegraški rokomet tja kamor sodi, med najboljše v Sloveniji.

Dodatne informacije na 041-726-219 ali na rkslovenjgradec2011[afna]gmail.com .

 

Najbolj brano iz športa

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti