Bajta PR' NAS Šport RK SG 2011 na vrhu 2. državne lige
RK SG 2011 na vrhu 2. državne lige PDF natisni E-pošta
Prispeval Matej Nabernik   
Četrtek, 06 Oktober 2011 06:29

Rokometaši RK Slovenj Gradec 2011 so v drugem krogu 2. državne lige doma premagali RK Črnomelj s 33:22. V Športni dvorani Slovenj Gradec sta se pomerili ekipi, ki sta v prvem krogu zabeležili zanesljivi zmagi. Slovenjgradčani so minuli petek premagali RD Moškanjci-Gorišnica z 28:21, Črnomaljci pa v soboto, prav tako v domači dvorani, RD Rudar s 35:18. Ravno teh »plus 17« nas je delalo malce zaskrbljujoče ... A fantje RK Slovenj Gradec 2011 se na to niso ozirali! In kaj kmalu po uvodnem žvižgu smo bili priče igranja mačke z miško. Dobesedno!

Rokometni klub SG prišel do druge zmage

Slovenjgradčani so že po enajstih minutah vodili z 8:3, v 29. minuti pa povedli z najvišjo razliko v prvem polčasu, s 17:7. V zadnji minuti so sicer gostje uspeli znižati rezultat na 17:8. V drugem polčasu je trener domačih Sebastjan Sovič malce odpočil svoje najboljše igralce in priložnost so dobili še preostali igralci, ki bodo nedvomno še kako potrebni v nadaljevanju prvenstva in pokala. A to se ni preveč poznalo. Fantje so rutinirano nadzorovali rezultat in razlika se je ves čas gibala okrog desetih zadetkov. V tem delu igre je sicer bilo kar nekaj izključitev, tako, da so si naši fantje priigrali skupno kar 16 minut sedenja na klopi, gostje pa 10 minut.

Najvišja razlika je bila dosežena v 55. minuti, ko je semafor kazal 30:18. Ob zaključnem žvižgu pa je bilo 33:22. Največ zadetkov za domače, pet, je dosegel Mirko Čivčič. S to zmago so si fantje RK Slovenj Gradec 2011 zagotovili trenutno prvo mesto v 2. državni ligi. V naslednjem krogu pa sledi prvo gostovanje. Fantje odhajajo v Radgono k tamkajšnjemu RK Arcont Radgona, ki ima po prvih dveh krogih polovičen uspeh. V prvem krogu so doma izgubili s 27:32 proti ŠD Mokerc-Ig, tokrat pa so slavili s 34:26 v Trbovljah, proti nekdanjemu »velikanu« slovenskega rokometa, ki pa ne najde več prave poti proti vrhu. Fantje RK Slovenj Gradec 2011 jo zagotovo imajo ... pravo pot nazaj na vrh!

 

Najbolj brano iz športa

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti