Bajta PR' NAS Šport Akumulator uspešen tudi na prvem gostovanju
Akumulator uspešen tudi na prvem gostovanju PDF natisni E-pošta
Prispeval Mitja Gruber, foto: Miha Krof   
Četrtek, 23 April 2009 15:00
Vsi smo vedeli, da bo prvo letošnje gostovanje izjemno težko, a nadvse pomembno. Težko tudi zaradi tega, ker smo odšli v Radvanje brez štirih pomembnih igralcev, saj zaradi poškodb nista mogla pomagati Komprej Robi in Trdina Jan, Repotočnik Aleš je imel neodložljive opravke, Mataija David pa je ribaril. Prav tako je od tekme zaradi bolezni izostal trener Davorin Previšić.

Vseeno smo tekmo začeli optimistično in z željo po zmagi, kar se je pokazalo že v začetni fazi igre, ko je v hitrem proti-napadu Bruder Borut lepo zaposlil Praprotnik Klemna, ki je iz neposredne bližine gola uspešno zaključil akcijo in nas povedel v vodstvo že v peti minuti.

NK Radvanje: NK Akumulator - pred uvodnim sodniškim žvižgom

Nekje na polovici prvega si je naš napadalec Bruder Borut v kazenskem prostoru lepo zaustavil žogo, prodrl proti vratarju, ko ga je nepravilno zaustavil nasprotni branilec in sodniku Kobal Petru ni preostalo drugega kot da pokaže na belo točko. Najstrožnjo kazen za NK Akumulator je izvajal izkušeni libero Mlinar Samo, kateremu pa ni uspelo zatresti mreže, saj je vratar Hasl Matjaž dobro posredoval. Že nekaj minut zatem je Akumulator zopet imel izjemno priložnost, ko sta odigrala dvojno podajo Iršič Bojan in Praprotnik Klemen, ki sta izigirala domačo obrambo in Praprotnik se je sam znašel pred vratarjem, ki pa je zoper odlično posredoval in tako se je polčas končal z minimalnim vodstvom 0:1 za goste.

Vseeno je treba povedati, da priložnosti niso bile samo na strani gostov, saj so tudi gostje nekajkrat nevarno zapretili, a je obrambna trojka bila vedno dovolj zbrana. Tukaj gre še posebej pohvaliti vratarja Melanšek Bojana, ki je letos v vrhunski formi in vedno na mestu, tako pri visokih žogah, kot tudi pri pravočasnem iztekanju iz vrat ob podajah v prostor.

V drugem polčasu smo gostje malce popustili, NK Radvanje so začeli vedno bolj in bolj pritiskati in naposled tudi zadeli. Situacija je bila sicer malenkost sporna (večina igralcev je menila, da je bil strelec v prepovedanem položaju), vendar stranski sodnik ni bil takšnega mnenja. Akcijo je uspešno zaključil vezist Radvanj Džepina Branimir. Po zadetku so si domači preigrali še nekaj lepih priložnosti in dosegli tudi diskvalificiran gol.  Na srečo pa smo gostje trenutek krize prebrodili srečno in predvsem hitro, saj je neodločen rezultat trajal samo dobrih 6 minut. Iz na videz nenevarnega prodora Šepul Uroša, ki se ga je žoga držala kot, da bi si jo prelepil na noge je Akumulator zopet povedel. Sreča je bila nepopisna, vendar je bilo do konca še precej časa.  Vendarle pa smo domače dokončno potolkli v 84. in 90. minuti, ko sta zadela kapetan Bruder Borut in Iršič Bojan in tako zasluženo odnesli vse tri točke domov v Mežico.

Na poti domov in še kasneje pozno v noč je bilo izjemno veselo in prav je tako. V naslednjem krogu bo NK Akumulator doma pričakal ekipo iz Jakoba, ki je sicer nizko na lestvici, vendar imajo v spomladanskem delu 100% izkupiček točk, tako da bodo mežiški nogometaši poleg borbenosti potrebovali tudi podporo iz tribun, zato vse gledalce že sedaj lepo vabimo na ogled tekme, ki bo v soboto 25.4.2009 ob 16:00.

Več fotografij lahko najdete v Albumu.

 

Najbolj brano iz športa

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti