Bajta PR' NAS Šport Odbojka na vodi tokrat prvič v Sloveniji
Odbojka na vodi tokrat prvič v Sloveniji PDF natisni E-pošta
Prispeval Ana Pisar, foto: Boštjan Erjavec   
Četrtek, 07 Julij 2011 10:01

Minuli vikend se je na Ravnah na Koroškem odvijal odbojkarski turnir, vendar ne takšen, kakršnih smo vajeni sicer. Organizatorja Diter Veber in Sašo Rejec sta poskrbela za bolj inovativen pristop k organizaciji tovrstnih dogodkov – prvič v Sloveniji se je namreč odvijalo tekmovanje v odbojki v vodi, imenovano Watervolley 2011.

Tako je izgledalo igrišče

Ideja za odbojko v vodi izvira predvsem iz predanosti športu oz. odbojki, sta dejala organizatorja, pa tudi iz golega dejstva, da takšnega turnirja Slovenija še ni imela. Želela sta razširiti tekmovanje v odbojki kot športni disciplini in ga ponuditi tudi drugim, ki mogoče sicer ne tekmujejo na odbojkarskih turnirjih. Igra v vodi naj bi hkrati, zaradi novega pristopa k igranju, predstavljala popestritev tako tekmovalcem kot tudi igralcem.

Tekmovanje je potekalo na letnem bazenu na Ravnah na Koroškem, v novem načinu igranja pa se je preizkusilo 13 prijavljenih ekip, sestavljenih iz dveh članov. Pravila igre so bila podobna kot sicer za odbojko na mivki, a vendarle prilagojena igri v vodi. Posebna je bila seveda tudi žoga, igralci pa so bili v vodi do pasu.

Dvodnevno dogajanje se je pričelo v petek z žrebanjem, po treningu se je uradno otvorilo, igralo pa se je vse do poznih večernih ur. V soboto se je turnir odvijal preko celotnega dne, poleg samega tekmovalnega dela pa so organizatorji poskrbeli za nemalo animacijskih, zabavnih vsebin. Le-te so pritegnile tudi vse obiskovalce oz. navijače tekmujočih – preizkusili so se lahko v hitrostnem drčanju na izpadanje, poganjanju kanujev na roke, odvila pa se je tudi ekshibicijska tekma, na kateri so se v odbojki v vodi preizkusile predstavnice ženskega spola.

Ob koncu turnirja so bile tekmovalcem, ki so dosegli prva štiri mesta, podeljene denarne in praktične nagrade. Podeljevala jih je Korošica Špela Sklepič, lanskoletna nosilka naziva Miss Nove in Miss Atlantisa. Zmagovalci so bili: 1. mesto Pasa lisasta (Jan in Danijel Pokeršnik), 2. mesto Yagababa (Anže Bahč in Božank Tadej), 3. mesto Prikeržnika (Jernej in Matej Prikeržnik) ter 4. mesto Viva Primitiva (Kasnik Jure in Plesec Vasja).


Organizatorja pa že ambiciozno načrtujeta nove turnirje odbojke v vodi – njun cilj je doseči, da Watervolley postane tradicionalna prireditev, ki se bi selila tudi v kakšen drug kraj Slovenije. »Letos smo resda pričakovali več tekmovalcev, vendar gre razlog za manjše število prijav pripisati dejstvu, da je dogodek še nepoznan med ljudmi. V tem pogledu želimo naslednje leto vsekakor preseči letošnje število prijavljenih. Z organizacijskega vidika je bil dogodek dobro izpeljan, morebitne pomanjkljivosti smo se trudili reševati sproti. V veselje nam je, da so vsi prijavljeni izrazili navdušenje, kar nam je v prvi vrsti seveda zelo pomembno.

Zadovoljstvo tekmovalcem nam namreč pomeni zelo veliko. Na tem mestu pa bi se seveda rad zahvalil sponzorjem in donatorjem, ki so podprli projekt, še posebej Športnemu zavodu Ravne,« je dejal eden izmed organizatorjev, Diter Veber.

 

Članki s podobno vsebino

Najbolj brano iz športa

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti