Bajta PR' NAS Šport Prevaljski preobrat v Mežici
Prevaljski preobrat v Mežici PDF natisni E-pošta
Prispeval Mitja Gruber   
Torek, 11 Maj 2010 10:15


Minulo soboto (7. 5. 2010) je na stadionu mežiškega Akumulatorja bil odigran koroški derbi med Mežico (NK Akumulator) in Prevaljem (NK Korotan Vzajemna). To, da je mežiški klub pred to tekmo v spomladanski sezoni nanizal že pet zaporednih remijev verjetno že čivkajo prav vsi vrabci na okoliških drevesih, zato je ravno tekma proti sosedskim klubom bila pravšnji čas za spremembe.  Vendar očitno za spremembe na slabše...

NK Akumulator: NK Korotan Vzajemna

Obe ekipi sta nastopili v precej okrnjenih zasedbah, a vseeno je bila želja po zmagi na obeh straneh močna. Okrog 100 gledalcev, ki se je zbralo na stadionu (treba je omeniti, da je ravno na ta dan bila prvič odprta tudi nova tribuna na mežišem stadionu)  je videlo precej klavrno igro, a veliko zadetkov in odličen preobrat prevaljskih nogometašev, ki ga je domala samostojno skreiral njihov kapetan in strelec hattricka Ožbej Janet.

NK Akumulator: Janez Vajksler, Samo Mlinar - Bojan Iršić - Miha Emeršič, Alen Sedlašak - Milenko Ristić - Klemen Praprotnik - Damijan Benko - Robi Kumprej, Borut Bruder - Aleš Repotočnik (36 - Matej Mencinger)

NK Korotan Vzajemna: Anže Vravnik, Domen Klarič - Boris Repnik - Tomaž Grešovnik, Senad Karič (74 - Danijel Koležnik) - Alen Jokić (54 - Elvedin Abazović) - Ožbej Janet - Aleš Paradiž - Tomaž Pangerc, Mitja Kragelnik - Gaber Riegel

Bolje so začeli domačini, ki so na hitro povedli z 2:0. Najprej je bil po hudi napaki vratarja Anžeta Vravnika strelec Aleš Repotočnik, v 16-minuti pa še Klemen Praprotnik.  V tem trenutku je že kazalo, da bo Akumulator le prišel do prvih treh točk letos, a vendarle je že v 23-minuti sodnik Aleksandar Matkovič po napačnem dosodil enajstmetrovko za goste, katero je suvereno zaključil Ožbej Janet.

Od tega trenutka dalje je Akumulator s svojo igro drastično padel, čeprav, roko na srce, tudi Korotan ni kazal preveč dobre igre.

V drugem polčasu so vajeti igre prevzeli gostje. Najprej je Ožbej Janet iz 20 metrov izenačil na 2:2, nato pa je še 7 minut pred koncem tekme dosegel svoj hattrick – obakrat je bil vratar domačih Janez Vajksler popolnoma nemočen. Končni rezultat je dosegel v 85-minuti Mitja Kragelnik, ki je bil kasneje še izključen, kot tudi Klemen Praprotnik.


Zmaga Korotana je bila za goste zelo sladka, a zaslužena, za domačine pa precej grenka. Vendar pa  je za obe ekipi letošnja sezona že praktično izgubljena in bo treba resno razmisliti o ciljih in igralskemu kadru za naslednjo sezono, saj je s tako kratko klopjo domala nemogoče igrati tudi v zadnji ligi.

V naslednjem krogu Akumulator potuje na gostovanje k zadnjeuvrščenim Atletom, Korotan pa je prost.

 

Najbolj brano iz športa

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti