Bajta PR' NAS Šport Koroški derbi Mežičanom
Koroški derbi Mežičanom PDF natisni E-pošta
Prispeval Mitja Gruber, foto: arhiv Bajte   
Ponedeljek, 12 Oktober 2009 11:34

Nogometna žogaV 7. krogu 2. MNZ Maribor je bil v soboto (10. 10. 2009) na stadionu Pod ugaslimi pečmi na Prevaljah odigran veliki koroški derbi med ekipo NK Korotana Vzajemne in NK Akumulatorjem iz Mežice. V lepem vremenu, a slabemu terenu (gre za verjetno eno najslabših zelenic v 2. MNZ Maribor) si je derbi ogledalo okrog 150 gledalcev, ki so imeli kaj videti, a na koncu je zmaga (zasluženo) pripadla gostom, ki so se tako veselili že 3. zaporedne zmage.

NK Korotan Vzajemna: Anže Vravnik, Domen Klarič - Marko Kovač - Boris Repnik (89 – Aleš Paradiž), Senad Karić (46 – Jernej Godec) - Mitja Čede (62 – Jure Zalar) - Tomaž Grešovnik - Mitja Kragelnik (79 – Marko Kralj) - Anže Sonjak, Grega Rener – Gaber Riegl (33 – Ožbej Petrič)

NK Akumulator: Bojan Melanšek, Sadmir Marmorac – Miha Emeršič – Janez Vajksler, Uroš Šepul (68 – Damijan Benko) - Metod Fajmut - Mitja Gruber - Milenko Ristić (55 – Asmir Džambić) - Bojan Iršič, Borut Bruder - Aleš Repotočnik (89 – Matej Mencinger).

Po rezultatu sodeč (0:2) bi marsikdo sklepal, da je bila zmaga Akumulatorja lahka, a resnica je precej drugačna, saj so gostje morali prikazati izjemno borbenost vse do zadnjega sodnikovega žvižga, pa tudi sreča je bila tokrat na njihovi strani.

Uvodne minute so pripadle domačim, ki so že pred tekmo imeli v mislih samo en cilj: zmago. Tako so domači igrali malce bolj odločno in ofenzivno, igralci Akumulatorja pa so čakali na svoje priložnosti iz protinapadov, ki so jih tudi odlično izkoristili. Do prve takšne priložnosti je prišlo že v 8. minuti, ko je v soboto odlični Bojan Iršič z idealno žogo preko zadnje obrambne linije zaposlil gostujočega kapetana Boruta Bruderja, ki je s prekrasnim pol-volejem z levico dobesedno zabil žogo za hrbet nemočnega Anžeta Vravnika.

Ko si domači igralci še niso popolnoma opomogli od uvodnega šoka, je moral njihov vratar že drugič pobrati žogo iz svoje mreže. Po predložku Metoda Fajmuta, ki je lepo sprejel žogo na desnem boku, jo vodil čez sredino igrišča in še pravi čas videl, kako sta v kazenski prostor vtekla oba napadalca Akumulatorja , kjer je bil Borut Bruder za hip prepočasen (kot tudi celotna obramba Korotana), vendar je na drugi vratnici bil zbran Aleš Repotočnik, ki je elegantno premagal domačega vratarja in tako že v 18. minuti popeljal Mežičarje v vodstvo z 0:2.

V nadaljevanju so, jasno, vajeti igre prevzeli domači, ki so si preigrali tudi nekaj priložnosti, če omenimo samo strel Grege Renerja iz neposredne bližine, ki ga je Bojan Melanšek odlično obranil in pa čisto v končnici prvega polčasa verjetno največja priložnost Korotana na tekmi, ki jo je iz idealnega položaja zapravil Mitja Čede. Tako se je (na srečo gostov) polčas končal z rezultatom 0:2, za kar je najbolj zaslužen Janez Vajksler, libero NK Akumulatorja, ki je zadnjih nekaj tekem zagotovo eden najpomembnejših igralcev Akumulatorja.

V drugem polčasu domači niso imeli več kaj izgubiti, morali so odigrati na vse ali nič, zato so napadli z vsemi močmi, gostje pa so se potrpežljivo in zbrano branili, vendar so si domači vseeno prigrali kar nekaj lepih priložnosti. Dvakrat je bil zelo blizu zadetku domači kapetan Tomaž Grešovnik, ki je v prvem poskusu iz izjemne priložnosti zgrešil, v drugo pa mu je vratar žogo izbil v vratnico.

Do preloma tekme bi lahko prišlo v 78. minuti, ko je pisec pričujočega prispevka, po neumnosti zaradi grobega prekrška nad Anžejem Sonjakom na sredini igrišča, moral zasluženo na predčasno prho, ki pa si je zaradi napetega dogajanja na terenu seveda ni mogel privoščiti. Domači so zaslutili, da je to njihova priložnost in res so v kratkem času nanizali zavidljivo število priložnosti, a vendarle so njihovi poskusi bili vsi preslabi ali premalo točni. Še najbolj je po zadetku zadišalo po strelu Mitje Kragelnika, ki je že premagal Bojana Melanška, vendar je le tega rešila prečka.

Zaključni žvižg je pomenil veliko olajšanje in predvsem srečo za igralce Akumulatorja, ki že dolgo niso slavili na stadionu v Prevaljah. Za igralce Korotana pa je to še eden izmed niza razočaranj ali kot se je izrazil eden izmed njihovih igralcev “Pokazala se je naša realnost.

V naslednjem krogu bo Akumulator na domačem igrišču gostil zadnjeuvrščeno ekipo Atleti&CO, Prevaljačni bodo prosti, Fužinar (v soboto so izgubili 2:4 proti prvouvrščeni ekipi NK Rače) pa ekipo Dela Ž Jakob.

 

Najbolj brano iz športa

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti