Bajta PR' NAS Šport Miklavž prekinil zmagovalni niz Akumulatorja
Miklavž prekinil zmagovalni niz Akumulatorja PDF natisni E-pošta
Prispeval Mitja Gruber, foto: arhiv Bajte   
Ponedeljek, 26 Oktober 2009 11:07

Nogometna žogaV 9.krogu 2.MNZ Maribor so nogometaši iz Mežice doživeli boleč in visok poraz proti ekipi iz Miklavža, katera jim je prekinila niz 4-ih zaporednih zmag. Rezultat se je na koncu zaustavil pri 6:1 za domače, kateri so zasluženo prišteli svojemu izkupičku dodatne 3 točke, ki so jih vrnile v borbo za napredovanje.

A.B.T. Miklavž: NK Akumulator 6:1 (3:0)

A.B.T. Miklavž: Matjaž Hasl – Milan Klobučar, Denis Rebernik, Goran Atanasov (60 – Gregor Maček) – Zlatko Jagarinec, Denis Šmigoc, Zoran Vojanović (68 – Gregor Škofič), Marko Medved (73 – Danilo Putora), Saša Gyerek – Vlado Poštrak (78 – Dejan Dedič), Damjan Lepej (64 – Uroš Šmigoc)

NK Akumulator: Miha Krof – Jan Trdina, Miha Emeršič, Sadmir Marmarac, Asmir Džambič, Grega Robnik, Klemen Praprotnik, Milenko Ristić (73 – Bojan Iršič), Damijan Benko (50 – Matej Mencinger) – Borut Bruder, Aleš Repotočnik

Gostujoča ekipa je v Miklavž pripotovala sila okrnjena, saj so bili poškodovani kar trije ključni igralci prve enajsterice (Uroš Šepul, Bojan Iršič in Janez Vajksler). Zaradi tega je bil strateg Akumulatorja, Samo Mlinar, primoran poseči po radikalnih taktičnih posegih – Mežičani so tako prvič sploh igrali brez libera, s štirimi zadnjimi igralci v liniji, kar pa se po rezultatu sodeč ni najbolje odneslo.

Na razmočenem in blatnem igrišču, na katerega so bili igralci Akumulatorja slabo pripravljeni (večina ni imela primernih športnih copatov), je ekipa Miklavža povedla že v 30 sekundi prvega polčasa, ko so izvedli prvo akcijo in zadeli. Strelec prvega gola je bil Zoran Vujanović.

Po uvodnem šoku se je igra malce umirila, vseeno pa so napadali še vnaprej domačini, ki so prihajali tudi do priložnosti, Akumulator pa je le tu in tam prikazal kakšno nevarno akcijo. V 19-minuti se je iz sumljive akcije, v kateri je dišalo po prekršku v napadu, domači kapetan in nesporno tudi najboljši posameznik na tekmi, Vlado Poštrak, otresel gostujočega branilca Jana Trdine in nato suvereno premagal še vratarja. 2:0 za domačine.

Po vodstvu 2:0 so za kratek čas pritisnili gostje, parkrat tudi resno zapretili, še najbolj nevaren pa je bil iz dveh poskusov gostujoči napadalec Aleš Repotočnik, ki je zadel tudi vratnico. Vendar iz vseh poskusov ni bilo drugega kot pa to, da so na koncu domačini povišali rezultat na 3:0. Tokratni strelec je bil Korošec Damjan Lepej.

Ekipi sta tako odšli na 15-minutni počitek z rezultatom 3:0, ki je praktično že odločil zmagovalca. V slačilnici Akumulatorja je vladala resignacija, v nasprotnem taboru pa optimizem in želja po igri, ki se je manifestirala že v 58-minuti, ko so domači povedli z 4:0 z lepim zaključkom Denisa Šmigoca.

Gostje so v 62-minuti iz akcije Repotočnik-Praprotnik le dosegli častni zadetek, zaključil je Klemen Praprotnik. Končni rezultat je sproduciral iz dveh eksplozivnih akcij rezervist Gregor Maček, ki je najprej zadel v 65-minuti, nato pa še enkrat v 73-minuti ter tako trenerju domačih dokazal, da je iz pravega testa.

Do konca tekme se ni zgodilo več kaj presenetljivega, omeniti velja le, da je po dveh rumenih kartonih (oba sta bila zelo sumljiva) moral predčasno zapustiti igrišče Miha Emeršič, ki ga bo Akumulator zelo pogrešal na naslednji tekmi proti NK Tezno, ki bo v soboto 30.10.2009 na stadionu v Mežici.

 

Najbolj brano iz športa

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti