Bajta PR' NAS Šport Koroški pokal v gorskem kolesarjenju tudi letos
Koroški pokal v gorskem kolesarjenju tudi letos PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte, foto: Emil Makan   
Sobota, 24 April 2010 12:54

Minulo soboto (17. 4. 2010) se je z vzponom na Cvitrško sedlo (Trbonje – Cvitrško sedlo) uradno začel, sedaj že tradicionalni, peti Koroški pokal v gorskem kolesarjenju. Letošnja prireditev bo sestavljena iz osmih razgibanih vzponov. Tekmovanje se bo končalo 26. junija z vzponom iz Šentjanža na Gruberjev vrh.

Kolesarski vzpon na Trbonje, foto: Emil Makan

Za natančnejše informacije o ostalih vzponih, višinsko razliko, trenutnemu razporedu in še kaj obiščite njihovo spletno stran na naslovu: www.koroskipokal.si , kjer najdete vse potrebne informacije.
Spletna stran Koroškega pokala - klikni TUKAJ
Na uvodnemu vzponu na Cvitrško sedlo je slavil lanski zmagovalec Iztok Dogša, ki vozi za ekipo Ganesha team, drugo mesto je zasedel Primož Lindič (MTB Koroška), tretje pa njegov ekipni sotekmovalec Klemen Hojnik.

Od skupno 78 tekmovalcev je bilo kar nekaj tudi deklet med katerimi je bila najboljša Natalija Anderluh (MTB Koroška), takoj za njo pa sta ciljno črto prevozili Urška Vranjek (Bicikel.com –bcbejbe) in tujka Roswitha Hensa Simenko.

Naslednji vzpon bo 15. maja, ko se bodo kolesarji in kolesarke zagnali na pot iz Raven na Koroškem proti lovski koči na Strojni, kjer organizatorji pričakujejo še več tekmovalcev in tekmovalk. O rezultatih pa bomo vsekakor poročali tudi na Bajti.

Več fotografij lahko najdete v Albumu.

 

Najbolj brano iz športa

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti