Bajta PR' NAS Šport Kako so sezono končali koroški nogometaši?
Kako so sezono končali koroški nogometaši? PDF natisni E-pošta
Prispeval Jure Lesjak   
Ponedeljek, 11 Junij 2012 21:44

3. SNL vzhod

Dravograd je letošnjo sezono končal na visokem drugem mestu, a zaostanek za prvouvrščenim Zavrčem je bil na koncu skorajda nekoliko prevelik, saj je novi drugoligaš zbral kar 28 točk več kot najboljša koroška ekipa. Dravograjčani so z 10 zmagami, 12 neodločenimi rezultati in 4 porazi zbrali 42 točk, prejeli so sicer samo 26 zadetkov (druga obramba lige), po drugi strani pa so bili dokaj neučinkoviti v napadu (enajsti napad lige), saj so dosegli zgolj 36 zadetkov.

Lestvica
Končna lestvica (vir: mnzveza-ptuj.si)

Štajerska nogometna liga

Peca končuje sezono na sedmem mestu. Črnjani so v vsakem delu, jeseni in spomladi, zbrali po 19 točk, tako da so na 25 tekmah skupaj zbrali 38 točk (12 zmag, 2 remija, 11 porazov). Povprečno so dosegli 1,56 zadetka na tekmo, prejeli pa kar 2.

Ravnokar končana sezona se je slabše končala za Koroške gradnje, ki so z 18 točkami končale kot dvanajste, s čimer se morajo preseliti ligo nižje. Slovenjgradčani so ob 16 porazih in 4 remijih dosegli le 5 zmag (gol razlika 36:56).

Letvica
Končna lestvica (vir: mnzveza-ptuj.si)

1. MNZ Maribor

Z daleč najboljšo sezono med koroškimi klubi se lahko pohvali ekipa Radelj, ki je suvereno dosegla naslov prvaka. 62 točk (19 zmag, 5 neodločenih izidov, 2 poraza) je bilo dovolj za uvrstitev na sam vrh lestvice. Prednost pred drugouvrščenim Lenartom se je na koncu ustavila pri velikih osmih točkah. Radeljčani se tako zasluženo selijo ligo višje.

Korotan je s 37 točkami končal kot šesti. Prevaljčani so v sezoni 2011/12 zabeležili po 11 zmag in porazov, 4-krat po so remizirali. Mesto slabše se je uvrstil Fužinar, Ravenčani so prav tako dosegli 37 točk, a bili slabši tako v medsebojnih srečanjih s Prevaljčani, kot tudi v doseženih in prejetih zadetkih.

Lestvica
Končna lestvica (vir: mnzveza-mb.si)

2. MNZ Maribor

Za Akumulatorjem je zelo klavrna sezona, saj so Mežičani na triindvajsetih tekmah uspeli zmagati le dvakrat, pri tem so doživeli 15 porazov, šestkrat pa so igrali neodločeno. Gol razlika pove vse  (45:102).

Peca 2 je sezono končala že po jesenskem delu, druga ekipa Črnjanov je namreč takrat izstopila iz lige.

Lestvica
Končna lestvica (vir: mnzveza-mb.si)

 

Najbolj brano iz športa

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti