Bajta PR' NAS Šport Koroški nogometaši startali s prvenstvi
Koroški nogometaši startali s prvenstvi PDF natisni E-pošta
Prispeval Jure Lesjak   
Torek, 31 Avgust 2010 17:48

Potem ko so pred desetimi dnevi začeli s prvenstvi že v Dravogradu (3. SNL vzhod), Slovenj Gradcu in Črni na Koroškem (Štajerska nogometna liga), so minuli vikend s prvim krogom tekmovanja začeli tudi ostali koroški nižjeligaši: Radlje (1. MNZ Maribor), Fužinar, Korotan, Akumulator, Peca 2 (2. MNZ Maribor).

3. SNL vzhod

NK Koroška Dravograd je za začetek prvenstva remiziral s Čardo (0:0), v drugem krogu pa so varovanci Tonija Tomažiča slavili v Stojncih. Po devetdesetih minutah srečanja se je rezultat ustavil pri 1:2. V naslednjem krogu bodo Dravograjčani gostili Palomo.

3. SNL vzhod
Lestvica 3. SNL vzhod (
mnzveza-ptuj.si)

Štajerska nogometna liga

Že v prvem krogu sta se v Črni na Koroškem pomerila oba koroška predstavnika v ŠNL. Z 2:0 je bila boljša Peca (članek tukaj), ki je tudi v drugem krogu proti Pohorju zabeležila nove tri točke (članek tukaj). Koroške gradnje so doživele še drugi poraz, tudi tokrat so Slovenjgradčani izgubili z 2:0 proti Marles hišam. V naslednjem krogu bodo Črnjani gostovali v Rogatcu (Mons Claudius), Koroške gradnje pa v Rušah.

SNL
Lestvica Štajerske nogometne lige (golgeter.com)

1. MNZ Maribor

Radeljačni so prvenstvo začeli s porazom: v Račah so domačini prišli do minimalne zmage z 1:0. Do prvih točk bodo poizkušali priti že naslednjo soboto, ko bodo pred domačimi gledalci skušali premagati Jurovski dol.

1. MNZ
Lestvica 1. MNZ Maribor (mnzveza-mb.si)

2. MNZ Maribor

V najnižjem rangu tekmovanja imamo Korošci kar štiri predstavnike: Fužinar je v prvem krogu dosegel zmago v gosteh, z 1:2 je bil boljši v Miklavžu; Korotan je bil na domačem terenu z 2:1 uspešnejši od Rošnje Loke; Peca 2 je v Črni na Koroškem premagala Maribor 2010 (članek tukaj); Akumulator pa je bil prost. V naslednjem krogu se bosta v Mežici pomerila Akumulator in Peca 2, Prevaljčani bodo gostovali v Mariboru, Ravenčani so prosti. 

2. MNZ
Lestvica 2. MNZ Maribor (mnzveza-mb.si)

 

Najbolj brano iz športa

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti