Na Strojno v dežju in blatu natisni
Prispeval Emil Makan   
Ponedeljek, 17 Maj 2010 20:12


Slaba vremenska napoved se je žal uresničila - ko smo se zjutraj zbudili je bilo še suho, nato pa se je pričelo pravo aprilsko deževje. Navkljub deževnemu in hladnemu vremenu se je 7.vzpona na lovsko kočo Strojna udeležilo kar 59 kolesarjev in kolesark, ki so kljub zelo težkim razmeram, vsi uspešno prekolesarili do cilja, kjer temperatura ni pokazala več kot 8 stopinj.

Na štartu

Kar hitro po štartu se je najhitrejša četverica Kordež, Dogša, Hojnik in Lindič odlepila od ostalih zasledovalcev. Na ravnini pod Šteharskim vrhom je prvi popustil Lindič, ostali trije so vozili skupaj vse do spusta pred ciljem, ko je Robi Kordež (MBK Orbea) z hitrim spustom pridobil nekaj metrov prednosti in jo nato zadržal vse do cilja. Za njim je ciljno črto prečkal Iztok Dogša (Ganesha team) in kot tretji Klemen Hojnik (MTB Koroška).

Med ženskami je bila tudi v težkih razmerah najhitrejša Natalija Anderluh (MTB Koroška), pred avstrijsko Roswitho Hense Simenko in Herno Retko (MTB Koroška).

Po prihodu v cilj smo se hitro preselili v ogrevano kočo, kjer smo ob toplem napitku in zasluženi malici pričakali podelitev nagrad najhitrejšim po posameznih kategorijah, med vse udeležence pa smo izžrebali nekaj praktičnih nagrad pokroviteljev.

Zahvala vsem udeležencem za tako lepo udeležbo v res neprijetnih razmerah za kolesarjenje. V takšnih razmerah so se na Koroško pripeljali iz Maribora, Celja in celo Graza v Avstriji.

Se vidimo naslednjo soboto 22.5. v sončnem vremenu v Mislinji. Spremljajte www.mtbkoroska.net za več informacij.

Več fotografij lahko najdete v Albumu.