Bajta PR' NAS Šport Vzpon na Kremžarjev vrh
Vzpon na Kremžarjev vrh PDF natisni E-pošta
Prispeval Emil Makan   
Ponedeljek, 21 Junij 2010 15:38


Na srečo smo ob suhem in prijetnem vremenu minulo soboto spravili "pod steho" šesti vzpon na Kremžarjev vrh in predzadnji vzpon za Koroški pokal 2010. Iz zbirališča na Legnu so se kolesarji skupaj popeljali do štartnega mesta, od koder se je začelo merjenje časov in poganjanje pedal vsak po svojih močeh.

Vzpon na Kremžarski vrh

15 kilometrov dolgo progo je po pričakovanjih najhitreje prekolesaril Dejan Vračič iz Maribora (Ganesha), ki je že na začetku hitro potegnil, sledil mu je le Denis Onuk (Ganesha), ki pa je že po desetih minutah odpadel in nato do cilja kolesaril na isti oddaljenosti za prvim. Tretji je bil vse hitrejši Matej Korat (MTB Koroška).

Prvi trije na Kremžarskem vrhu
Najhitrejši med moškimi - iz leve: Denis Onuk, Dejan Vračič in Matej Korat.

Med damami sta bili tokrat najhitrejši kolesarski iz sosednje Avstrije, Roswitha Hense Simenko in Andrea Eberhard (arbo-rc-feld am see), pred Polono Kalčič (MTB Koroška) na tretjem mestu.

V cilju na Koči pod Kremžarjevim vrhom je organizator vse udeležence pričakal z osvežilnim sadjem in tekočino, svež Pohorski zrak pa še pripomogel do večjega apetita, ko je bila zaslužena malica gotova.

Zadnjič se vidimo na praznični petek 25. junija v Šentjanžu, ko bo finalna prireditev Koroškega pokala, hkrati pa tudi otvoritev nove kolesarske poti.

 

 

Najbolj brano iz športa

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti