Bajta PR' NAS Šport Fužinar nadaljuje nogometno pravljico na Koroškem
Fužinar nadaljuje nogometno pravljico na Koroškem PDF natisni E-pošta
Prispeval KNK Fužinar   
Sreda, 26 Februar 2014 23:21

Vodilno moštvo Štajerske nogometne lige po jesenskem delu tekmovanja se zavzeto pripravlja na spomladanski del, v katerem bodo nogometaši ravenskega Fužinarja branili visoko prednost pred zasledovalci.

V zimskem prestopnem roku je igralska zasedba ostala praktično enaka. Največja okrepitev Fužinarja je - po besedah športnih direktorjev in stebrov ekipe Petra Stočka in Marka Ažmana - ta, da v klubu ni bilo odhodov. Tako bo glavna nevarnost za mreže nasprotnih vratarjev še naprej ostal Grega Ovčar, ki je z 12 zadetki tudi najučinkovitejši igralec jesenskega dela v Štajerski ligi.


Nekaj igralcev z manjšo minutažo v jesenskem delu je odšlo na šestmesečno posojo v okoliške klube, tako da ima strokovni štab na voljo 26 igralcev. Trener Niko Podvinski je zbral igralce prvič po zimskem odmoru na treningu 27. januarja. Do sedaj so nogometaši Fužinarja odigrali tri prijateljske tekme. V sredo, 26. februarja, se je odvila na Prevaljah še zadnja prijateljska tekma pred odhodom na priprave v Turčijo. Nogometaši Fužinarja so pokazali dopadljivo in učiknovito igro ter visoko zmagali proti ekipi Radelj (4:0).

Fužinar se bo tako 1. marca že drugo leto zapored z Dunaja odpravil na priprave - podobno kot najuspešnejši slovenski klub NK Maribor v popularno destinacijo za zimske priprave športnih klubov Antalyo. S tem želi klub nadaljevati ambiciozno začrtano pot in igralcem omogočiti priprave na najvišjem možnem nivoju. Ekipa bo letovala na osemdnevnih pripravah v Limak Football Complexu, kjer bodo v odličnih pogojih potekali treningi dvakrat dnevno. V tem času se bo na tej lokaciji pripravljajo kar nekaj klubov iz vzhodne in severne Evrope ter nekaj nižjeligašev iz Avstrije in Nemčije. Trener Podvinski planira na pripravah odigrati dve ali tri prijateljske tekme z omenjenimi klubi. Organizacija priprav že drugo leto zapored je v tej težki ekomonski situaciji pravi mali podvig. Del sredstev so prispevali igralci sami, del sredstev so igralci skupaj z vodstvom kluba prislužili z aktivnostmi čez zimo, nekaj pa so prispevali sponzorji in donatorji.

Po povratku iz Turčije ima KNK Fužinar dogovorjeno še eno prijateljsko tekmo in sicer s Slovenj Gradcem, ki je prav tako član Štajerske lige.

Poleg organizacije priprav v Turčiji je vodstvo KNK Fužinarja na čelu s predsednikom Rajkom Praznikom aktivno pri izgradnji nove tribune in slačilnic na mestnem stadionu na Ravnah. Ravenski občinski svet je investicijo, vredno približno 300.000 eur, že potrdil in je pomemben korak pri uresničevanju zastavljenih ciljev. Spomladanski del prvenstva Ravenčani začnejo 22. marca v Šoštanju.

 

Najbolj brano iz športa

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti