Bajta PR' NAS Šport Derbi pripadel NK Dravogradu in Križarjem
Derbi pripadel NK Dravogradu in Križarjem PDF natisni E-pošta
Prispeval Blaž Boštjan Foto: Jan Küzma   
Sreda, 28 Maj 2008 23:13

Na Prevaljah so domačini z finalom MNZ Maribor zaključili letošnje nastope na domačem terenu. Nasprotnik je bila ekipa iz Dravograda, ki trenutno stoji na tretjem mestu v 3. SNL Vzhod. Že pred tekmo je bila napetost v obeh taborih velika, kajti to je bila vendarle le reinkarnacija derbijem iz prve lige, ki so bili stalnica v začetkih novega tisočletja. Vedelo se je, da imajo Dravograjčani boljši igralski kader, vendar to nikakor ni zmotilo domačih igralcev, ki so vseeno upali na presenečenje in osvojitev prve lovorike v novejši zgodovini. 


Križarji, NK Korotan Vzajemna Prevalje

Prvi polčas so začeli domačini, rahlo pobudo pa so takoj prevzeli igralci Dravograda in predvsem z dolgimi podajami poskušali ogroziti vrata Iliča, ki je tokrat zamenjal Filipa, vendar so bili pri zaključkih nenatančni. Na nasprotni strani pa je Korotan poskušal predvsem iz protinapadov, vendar do izrazitih priložnosti prav tako niso prišli. Rezultat boljše igre gostov pa je sledil v sredini polčasa. Starejši izmed bratov Kus je sprožil strel iz desne strani in z pravim evrogolom poskrbel za rezultat polčasa, 0:1 za goste.

V drugem polčasu so iz sredine krenili gostje in že s prvo podajo pokazali, kaj je bilo njihovo glavno orožje v prvem polčasu: neuporabne in prelahke dolge žoge za obrambno linijo Korotana. Domačini so se prebudili in prevzeli rahlo pobudo na igrišču, vendar si v prvih poskusih niso uspeli pripraviti zrele priložnosti. V drugi polovici drugega polčasa pa si je Franci Ivartnik priigral najlepšo priložnost za domače. Po zgrešeni žogi gostujoče obrambe se je sam znašel pred vratarjem, poskusil z lobom, vendar je vratar gostov uspešno prebral namero in zaustavil strel. Nekaj minut za tem pa je prišlo do sporne situacije v kazenskem prostoru domačih.

Po prodoru in predložku iz leve strani je
Nabernik »igral z roko«, neizkušena in na trenutke zmedena glavna sodnica Sabina Klarič je brez vseh dvomov pokazala na belo točko, ob tem pa zaradi protestiranja pokazala rumen karton tudi domačemu igralcu Grešovniku. Zlobni jeziki na tribuni so dosojeno enajstmetrovko povezali z dejstvom, da je glavna sodnica hči tehničnega vodje NK Dravograd. Iz bele točke je bil uspešen Kardoš. Po drugem prejetem zadetku so domači še bolj pritisnili, vendar razen nekaj predložkov do izrazitih priložnosti niso prišli. Po grobem prekršku je drugi rumeni karton in s tem brezplačno pot v slačilnico prejel Grešovnik.

Nato pa se je pozornost za dobrih 10 minut preselila na »sever«, kjer so Križarji pripravili pravi spektakel. Z baklami so naredili pravo dimno zaveso, na koncu pa zaključili z prekinitvijo tekme, ko je na igrišče zgrmelo okrog 20 bakel. Tekma se je po intervenciji gasilcev iz PGD Prevalje nadaljevala, pobudo pa so še vedno imeli gostje, domačini pa so se na vse pretege trudili obrniti izid v svojo korist, kar pa jim ni uspevalo. Proti koncu tekme pa je za končnih 3:0 zadel še Plimon.

Tekma se je tako končala z rezultatom 3:0, pokal so osvojili igralci NK Koroška Dravograd, igralci Korotana pa bodo za odmevnejši rezultat morali počakati še eno leto, ko bodo nastopali v pokalu Hervis. Pokazalo se je, da letos Korotan še ne more konkurirati v takšnih derbijih, vendar na Prevaljah verjamejo, da se bo vse to v nekaj letih spremenilo in da bomo zopet lahko konkurirali tudi tretjeligaškim ekipam. Križarji so s konstantnim navijanjem poskrbeli za poseben čar derbija ter naredili zadnjo domačo tekmo v sezoni nepozabno.
 

Več fotografij lahko najdete v Albumu.

 

Najbolj brano iz športa

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti