Slavje ekipe Dakar Bar Škufca v Dravogradu natisni
Prispeval Dean Vivod   
Ponedeljek, 07 December 2009 17:42

4. Miklavžev turnir v malem nogometu, ki je potekal v telovadnici osnovne šole Dravograd, je minil v znamenju rekordov. Rekordno število prijavljenih, rekordni nagradni sklad, rekordno število zadetkov, rekordno število gledalcev ...

Kar dvajset prijavljenih ekip iz celotne Slovenije je bilo razvrščenih v štiri skupine po tri ekipe in dve skupini po štiri ekipe. Skupine so bile zelo izenačene in videli smo lahko kar nekaj zanimivih dvobojev, v katerih ni manjkalo zadetkov, izključitev, dobrih obramb in še bi lahko naštevali. Iz vsake skupine je v četrtfinale napredoval zmagovalec skupine, kjer pa je bila skupina sestavljena iz štirih ekip, sta v četrtfinale napredovala zmagovalec in drugouvrščeni.

V četrtfinale so se uvrtile naslednje ekipe: Donat, Krovstvo Zbičajnik, Dakar bar Škufca, Plave Mambe, Wolf bar, Meža, Redondo Team in FC Meža Juniors. Zelo zanimiva dvoboja smo videli v polfinalu, kjer je ekipa Donat premagala Redondo Team z rezultatom 3:2 in ekipa Dakar bar Škufca ekipo Wolf bar z enakim rezultatom.

V »malem finalu«, v tekmi za tretje mesto, je ekipa Wolf bar premagala ekipo Redondo Team, rezultat je bil spet 3:2.

Finalni dvoboj med ekipama Donat iz Jesenic in Dakar bar Škufca iz Mežice je minil tako kot bi si gledalci lahko samo želeli. Po rezultatu 4:0 za Dakar bar Škufco je Donat zrežiral preobrat in v izdihljajih tekme tudi izenačil na 4:4. Zmagovalca turnirja so odločili kazenski udarci. Po dveh odličnih obrambah vratarja Ažmana je ekipa Dakar bar Škufca premagala ekipo Donat z rezultatom 6:4 in s tem postala zmagovalka 4. Miklavževega turnirja.

Zmagovalna ekipa turnirja: Dakar bar Škufca
Ekipa Dakar bar Škufca - zmagovalka 4. Miklavževega turnirja.

Zmagovalci turnirja so tako prejeli 320 EUR, drugouvrščeni 160 EUR in tretjeuvrščeni 100 EUR denarne nagrade. Pokale jim je podelil nogometaš Uroš Hojan, ki zelo uspešno igra v švedski drugi ligi.

Najboljši strelec turnirja - Robert Pevec
Najboljši strelec turnirja - Robert Pevec (Wolf bar).

Od polfinala naprej smo izbirali tudi najboljšega vratarja in igralca turnirja. Skozi celotni turnir smo beležili zadetke igralcev, kjer pa je bilo kar nekaj igralcev zelo izenačenih. Najboljši strelec turnirja z devetimi zadetki je na koncu postal Robert Pevec iz ekipe Wolf bar, za najboljšega vratarja je bil izbran Marko Ažman iz ekipe Dakar bar Škufca, za najboljšega igralca turnirja pa Samir Nuhanović iz ekipe Donat.

Najboljši posameznik turnirja - Samir Nuhanović (Donat)
Najboljši igralec turnirja - Samir Nuhanović (Donat) (na levi).

Organizatorja turnirja Mladinski center Dravograd in Športna zveza Dravograd sta v celoti turnir izpeljala zelo uspešno in na zelo visoki ravni. Veliko odličnih ekip, velik nagradni sklad, dobro sojenje sodnikov Sanela in Zijada Džambića, poskrbljeno je bilo tudi za glasbeni program v katerem je s svojo novo pesmijo nastopal črnjanski reper in igralec NK Dravograda Samo Kozar alias Karamirko, manjkala ni niti gostinska ponudba. Organizatorji so dokazali, da turnir iz leta v leto pridobiva na kvaliteti in zato se lahko že veselimo jubilejnega 5. Miklavževega turnirja prihodnje leto.

Najboljši vratar - Marko Ažman (Dakar bar Škufca)
Najboljši vratar Marko Ažman (na levi) je branil za ekipo Dakar bar Škufca.

Več fotografij lahko najdete v Albumu.