Bajta Kšajtni Ostalo Kulturniški profil Fredi Miler, glasbenik

Kulturniški profili znanih Korošcev

Majda Ravnikar, nekdanja smučarka in pisateljica
Majda Ravnikar

Majda Ravnikar, nekdanja uspešna smučarka, je pred kratkim izdala svoj književni prvenec “Koroška, moj mali veliki (smučarski) svet”, s katerim je na najboljši način izrazila svojo dolgoletno ljubezen do Koroške, smučanja in literature.

Leposlovne objave

  • Primož Karnar - Slovenc naj bo!


  • Simon Orgulan - Tisti, ki je bil pahnjen v juho nesmisla - 3.del


  • Nina Retko - O grehu in pokori
  • Katja Martinčič - Č-B ples

Bajta hodi po sv(e)to

Pasica
Fredi Miler, glasbenik PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte   
Sreda, 18 Februar 2009 20:00

Fredi MilerFredi Miler je koroški pevec, katerega je slovenska  javnost spoznala leta 2004 preko interneta v pesmi »Vedno si sanjala njega«. Od takrat naprej je Fredijeva kariera šla strmo navzgor. Trenutno je njegova kariera v manjšem zatonu, vendar Fredi napoveduje veličastno vrnitev. 

 

Pod pojmom kulture razumemo mnogo stvari od filmov, glasbe, knjig, gledališča, pa vse do vizualnih umetnosti in drugih oblik kreativnega izražanja. Nas pa zanima katera vrsta kulturne dejavnosti vam je najbližja in zakaj.

Glasba. Zato, ker se z njo ukvarjam že od otroštva.

Se aktivno kulturno udejstvujete oziroma ali ste se kdaj?

Redno se kulturno udejstvujem že od svojega 13. leta naprej.

Kakšne knjige berete, kako pogosto in ali bi lahko izbrali vašo najljubšo knjigo?

Sploh ne berem knjig.

Katera zvrst glasbe je vam najbolj pri srcu? Kupujete originalne CD-je ali poslušate MP3-je? Kateri koncert ste obiskali nazadnje?

Poslušam rock in pop glasbo v obliki MP3, ki jo potegnem iz interneta. Na koncerte ne hodim, ker so mi dovolj lastni koncerti.

Kako pogosto si privoščite ogled filma? Kakšno je vaše mnenje o slovenskem TV programu? Obstaja v vašem življenju kak film, ki je na vas naredil izreden vtis?

Film si ogledam, kadar imam čas in je na sporedu kakšen dober film, v kino pa ne hodim. Moje mnenje o slovenskem TV programu je zelo slabo,ker samo ponavljajo filme in vrtijo samo hrvaško glasbo namesto slovenske. Posebnega vtisa ni name naredil noben film, najraje pa gledam akcijske filme in komedije. 

Kako ste zadovoljni s kulturno ponudbo na Koroškem in kaj najbolj pogrešate? Kaj so glavne prednosti in slabosti koroškega kulturnega prostora?

Nisem zadovoljen, ker je na Koroškem premalo prireditev, če pa je že kaj, so vedno eni in isti izvajalci in organizatorji ne znajo dobro izpeljati programa. Na Koroškem bi moralo biti več programov za mlade in več športnih dejavnosti.
 

Naključno iz Kšajtnih

Psycho-Path - The Ass-Soul Of Psycho-Path (2008)
Rubrika: Muzika
Peti studijski izdelek slovenske skupine Psycho-Path, z naslovom The Ass-Soul of Psycho-Path, izdan marca 2008, je sestavljen iz enajstih avtorskih komadov,...
Piksna - Kolaž (2007)
Rubrika: Muzika
Končno, bi rekli nekateri. Izdelek Piksne z naslovom Kolaž je prišel na dosego rok. Čisti rock, oziroma rock'n'roll, recept za povišanje...
Lucija Stepančič - Prasec Pa Tak (2008)
Rubrika: Knjiga
Knjiga Lucije Stepančič Prasec pa tak ni njen leposlovni prvenec, saj je že leta 1997 pri založbi Aleph objavila knjigo kratkih...
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti