Bajta Kšajtni Ostalo Potopisi in foto-pisi Fotozgodba: Po poteh testnega voznika - Stran 2

Kulturniški profili znanih Korošcev

Majda Ravnikar, nekdanja smučarka in pisateljica
Majda Ravnikar

Majda Ravnikar, nekdanja uspešna smučarka, je pred kratkim izdala svoj književni prvenec “Koroška, moj mali veliki (smučarski) svet”, s katerim je na najboljši način izrazila svojo dolgoletno ljubezen do Koroške, smučanja in literature.

Leposlovne objave

  • Primož Karnar - Slovenc naj bo!


  • Simon Orgulan - Tisti, ki je bil pahnjen v juho nesmisla - 3.del


  • Nina Retko - O grehu in pokori
  • Katja Martinčič - Č-B ples

Bajta hodi po sv(e)to

Pasica
Fotozgodba: Po poteh testnega voznika - Stran 2 PDF natisni E-pošta
Prispeval Igor Ranc   
Torek, 24 Februar 2009 18:53
Indeks člankov
Fotozgodba: Po poteh testnega voznika
Stran 2
Vse strani

Foto zgodba: Po poteh testnega voznika

To je trata, iz katere sem jemal kader. Na tej bencinski črpalki radi počijejo in dušo privežejo različni tovornjakarji, ki špeditirajo tovor sem ter tja. Če te med postankom pritisne, je kar križ. Nekateri potrebo raje opravijo na trati.

Foto zgodba: Po poteh testnega voznika

To pa je drek na čevlju in hlačnici.

Foto zgodba: Po poteh testnega voznika

Zanimiva in nadvse lična notranjost avtomobila. Fotografije tega tipa se delajo tako, da se podre sovoznikov sedež, jasno pa je, da je kvaliteta fotografije ob neprofesionalni opremi zaradi pomanjkanja svetlobe vprašljiva. Zato je nujna uporaba dodatne osvetlitve. Začuda se je v moji torbi znašla zelo dobra bliskavica, ki mi jo je posodil trenutno zaradi poškodbe fotoaparata brezposelni Bajtin fotograf. Sicer obstajajo pravila katere vse fotografije so nujne –  volanski obroč, detajl armature, zunanja fotografija od spredaj, zadaj, detajli avta, prtljažnik, pa še kaj bi se našlo.

Foto zgodba: Po poteh testnega voznika

Vožnja k Vili Otočec. Kraj, katerega ime je varljivo, saj bi človek pričakoval kakšno bolj starinsko stavbo, malodane arhitekturni biser v stilu blejskih vil. No, pretiranega razočaranja vseeno ni bilo – kot se bo izkazalo kasneje, povsem upravičeno.

Foto zgodba: Po poteh testnega voznika

Postrojene Kie Soul, s črno ovco na desnem boku. Kia namerava s tem modelom prodreti v segment urbanih avtomobilov. Gre za lušten avto, ki ga izdelujejo v tovarni Hwasung v Južni Koreji, koncept pa so poimenovali »urbani crossover.« Cena: od 15.990€ naprej.

Foto zgodba: Po poteh testnega voznika

Formalna predstavitev avtomobila ali bolje, tiskovna konferenca + razdelitev promo materiala ter daril za vse prisotne. In ne, darilo ni avto kot ste morebiti pomislili bolj naivni, temveč super anorak z logotipom. Biti novinar, ki piše o avtih, je naporno delo.

Foto zgodba: Po poteh testnega voznika

Po napornem delu – dvourna vožnja, fotošut, čiščenje dreka iz čevlja in hlačnice, tiskovne konference se prileže še kosilo s štirimi hodi in kavico za povrh. Košta v Vili Otočec je naravnost odlična! No, da za konec ne bomo krivični ali dvoumni – delo avtomobilističnega novinarja ni le vožnja, hrana in darila. Delo vključuje še marsikaj drugega. O tem pa prihodnjič.
 
 
 
Za vse, ki imate radi bencinske in naftne hlape smo na Bajtinem forumu odprli posebno izbo. Tit Borstner pa enkrat tedensko na forum v Monkeyev testni kotiček objavlja svoje teste.
Foto zgodba: Po poteh testnega voznika


 

Naključno iz Kšajtnih

Potopis: Od Vardarja do Triglava - drugi del - Stran 2
Rubrika: Potopis
Stran 2 od 2Makedonska prestolnica Skopje je po enodnevnem obisku delovala prijazno in mirno, njeni ulični prodajalci pa so za nizke...
The The - Mind Bomb (1989)
Rubrika: Muzika
Matt Johnson je The The. Edina stalnica poleg številnih spremenljivk, ki vsakič znova tvorijo skupino The The in transformirajo zvok, ki...
Aleksander Solženicin - En Dan Ivana Denisovića (1971)
Rubrika: Knjiga
En dan Ivana Denisoviča, izpod peresa ruskega pisatelja Aleksandra Solženicina, opisuje preživljanje enega izmed številnih, skoraj do potankosti enakih dnevov političnega...
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti