Piksna predstavlja svoj videospot natisni
Prispeval Uredništvo Bajte   
Četrtek, 17 April 2008 00:00

Piksna - KolažPIKSNA
VIDEOSPOT - A lahk'?! (2008)


Skupina Piksna je posnela svoj prvi videospot za skladbo A lahk'?!, s katero so si izborili svoje štiri minute že na kompilacijski zgoščenki lanskega Rock Otočca, kjer so si prislužili 3. nagrado med 150. sodelujočimi bendi. Videospot je režiral in zmontiral Marko Zorec (Yogurt). Vabljeni k ogledu...

 

Luka Pernek, sicer kitarist Piksne, je posebej za Bajto napisal krajši opis poteka snemanja:

Snemanje videospota je potekalo na Koroškem, in sicer v mrzlem začetku marca. V jutranjih urah smo na zapuščenem črnjanskem podstrešju začeli snemati kader z vsemi člani skupine. Podstrešje je bilo prevetreno in prašno, da si skorajda nismo utegnili brisati nosov (nekateri med nami imajo namreč precej velike "nape" pod očmi). "Nape" so tako zasvinjale robce, da so le-ti izgledali kot kakšni deset let stari klima filtri. Hlad, pot zaradi akcije, prah in ˝mejkap˝…  Skratka od zdaj naprej še bolj spoštujemo ženske, ker vemo, približno kako se le te počutijo na naših koncertih.

Naslednja dva kadra, v katerih pevec Dejan igra pomenljivi poslanski lik v obleki ter se igra z ognjem, orožjem, nafto, smo posneli še v Žerjavu pred zapuščeno delavsko halo in v kletnih prostorih mežiškega Narodnega doma, kjer smo v poznih večernih urah snemanje zaključili in primerno proslavili.