Bajta Kšajtni Ostalo Preostalo iz Kšajtnih Mesec v sliki, november 2008

Kulturniški profili znanih Korošcev

Majda Ravnikar, nekdanja smučarka in pisateljica
Majda Ravnikar

Majda Ravnikar, nekdanja uspešna smučarka, je pred kratkim izdala svoj književni prvenec “Koroška, moj mali veliki (smučarski) svet”, s katerim je na najboljši način izrazila svojo dolgoletno ljubezen do Koroške, smučanja in literature.

Leposlovne objave

  • Primož Karnar - Slovenc naj bo!


  • Simon Orgulan - Tisti, ki je bil pahnjen v juho nesmisla - 3.del


  • Nina Retko - O grehu in pokori
  • Katja Martinčič - Č-B ples

Bajta hodi po sv(e)to

Pasica
Mesec v sliki, november 2008 PDF natisni E-pošta
Prispeval Robert Marin   
Torek, 02 December 2008 00:00
Indeks člankov
Mesec v sliki, november 2008
Stran 2
Vse strani

 

Mesec v sliki - November 2008

Predzadnji mesec letošnjega leta je za nami, zima je kot vsako leto spet presenetila, mi pa smo za vas, da si malce popestrite mrzle večere pripravili redno rubriko Mesec v sliki, v kateri smo izpostavili nekaj najboljših fotografij, ki so jih ta mesec posneli naši fotografi.


Strike of The Beast, Foto: Igor Ranc
Foto: Igor Ranc

V začetku meseca  se je v mladinskem klubu Kompleks na Ravnah odvil tradicionalen metal dogodek z naslovom 10th Strike of the beast, ki po besedah mežiškega Viteza ni prinesel nič presenetljivega. Kakor koli že, kakšnih 70 v leder odetih si je vseeno dalo duška ob skorajda obveznem pivu ter zvokih Voice of violence, Brutart in Kaoz.

Mojmir Plevnik - razstava, Foto: Patricija Zbičajnik
Foto: Patricija Zbičajnik

Svoj odtis je v avli splošne bolnišnice Slovenj gradec pustil Mojmir Plevnik - Mojč s postavitvijo s preprostim naslovom Odnosi. Večeru je svoj pridih dodal še Adi Smolar, ki je kot ponavadi svojo izbiro pesmi in govora prilagodil značaju prireditve, tako, da je padla tudi kakšna šala na račun umetnikov.

Ženski nogomet - SG, Foto: Jure Lesjak
Foto: Jure Lesjak

Nogometašice ŽNK Slovenj Gradec so se v 8. Krogu prve SŽNL na domačem terenu udarile z lanskoletnimi prvakinjami  iz Novega mesta.  Približno 150 gledalcev je imelo priložnost videti kvaliteten derbi ekip z vrha lestvice, ki se je končal z neoodločenim izzidom 1:1 ter delitvijo točk.


Koncert Dan D, Foto: Igor Ranc
Foto: Igor Ranc

Mož z najkvalitetnejšim glasom je na odru Kompleksa orosil marsikatero žensko, morda pa tudi moško oko. Ali pa tudi ne.


Koroška gavda v Ljubljani, Foto: Jernej Prodnik
Foto: Jernej Prodnik

V Ljubljani so se zbrali Korošci in Korošice, pa tudi ostali zabave žejni obiskovalci na že tradicionalnem dogodku, ki se je letos iz standardne lokacije Gostilne pri Jovotu preselil v Cvetličarno Mediapark.

Kefalonija, Foto: Lea Dervodel
Foto: Lea Dervodel

Pogosta ovira na odročnejših cestah grškega otoka Kefalonija. Po besedah naše popotnice Leje, imajo tamkajšnji pastirji posebno tehniko discipliniranja in usmerjanja, saj se z avtom vozijo za njimi in se v njih nekoliko zaletavajo.


Slovesnost ob 60. letnici delovnih brigad, Foto: Igor Ranc
Foto: Igor Ranc

V petek popoldne je v prostorih Koroške osrednje knjižnice potekala slovesnost ob 60. letnici delovnih brigad. Prireditve so se udeležili brigadirji, ki so z udarniškim delom pomagali graditi gimnazijo Ravne na Koroškem, dijaki Gimnazije Ravne in drugi.


Koncert Katalena, Foto: Jernej Prodnik
Foto: Jernej Prodnik

Na odru KMKC Komplesa je zagodla folk zasedba Katalena, večer pa so dodatno popestrili še Autodafe, z Matjažem Pikalom na čelu.

Stand up Comedy, Foto: Jan Kuzma
Foto: Jan Küzma

V službi humoristov so tokrat na odru ravenskega Kompleksa stali Bučar, Murč in Mavhler, ki so se po odzivu obiskovalcev odrezali več kot odlično.


Predavanje Simona Brycesona, Foto: Jernej Prodnik
Foto: Jernej Prodnik

V okviru projekta Necessary discourse on hysteria smo obiskali predavanje angleža Simona Brycesona o vplivu in vlogi medijev v političnem življenju ter njihovem vplivu na demokracijo, javno življenje in oblikovanje javnega mnenja.

Obisk istrskih oljkarev, Foto: Robert  Marin
Foto: Robert Marin

Obiskali smo istrske oljkarje in jih nekoliko temeliteje izprašali o tej, skozi svetovno literaturo najbolj opevani rastlini, ki so jo mnoge starodavne kulture častile skorajda po božje.

Humanistični pogovori z Igorjem Pribacom, Foto: Jernej Prodnik
Foto: Jernej Prodnik

V Koroški osrednji knjižnici dr. Franca Sušnika na Ravnah, je dr. Igor Pribac, docent na Oddelku za filozofijo Filozofske fakultete v Ljubljani, v diskusiji z moderatorjem pogovora Svitom Juričanom, spregovoril o različnih temah, katerih fokus je bil predvsem na aktualnem družbeno-političnem dogajanju.
 

Naključno iz Kšajtnih

Nina Retko - Za vedno
Rubrika: Leposlovne objave
Nina Retko - Za vedno Ne išči sonca, ker ga ni. Ne išči ga za sivimi oblaki in za vogali,...
David Gilmour - On an Island (2006)
Rubrika: Muzika
Skoraj natanko dvaindvajset let po albumu About a Face, ki je izšel zloveščega 1984, se je David Gilmour, ki je zagotovo...
Potopis: Iz Ljubljane do Prage, Berlina, Amsterdama in Pariza - 1.del
Rubrika: Potopis
Prvi del - PragaS prijateljicama smo se odločile, da je čas, da si končno podrobneje ogledamo košček Evrope. Tako smo si...
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti