Bajta Kšajtni Ostalo Preostalo iz Kšajtnih Mesec v sliki, november 2008 - Stran 2

Kulturniški profili znanih Korošcev

Majda Ravnikar, nekdanja smučarka in pisateljica
Majda Ravnikar

Majda Ravnikar, nekdanja uspešna smučarka, je pred kratkim izdala svoj književni prvenec “Koroška, moj mali veliki (smučarski) svet”, s katerim je na najboljši način izrazila svojo dolgoletno ljubezen do Koroške, smučanja in literature.

Leposlovne objave

  • Primož Karnar - Slovenc naj bo!


  • Simon Orgulan - Tisti, ki je bil pahnjen v juho nesmisla - 3.del


  • Nina Retko - O grehu in pokori
  • Katja Martinčič - Č-B ples

Bajta hodi po sv(e)to

Pasica
Mesec v sliki, november 2008 - Stran 2 PDF natisni E-pošta
Prispeval Robert Marin   
Torek, 02 December 2008 00:00
Indeks člankov
Mesec v sliki, november 2008
Stran 2
Vse strani
Kefalonija, Foto: Lea Dervodel
Foto: Lea Dervodel

Pogosta ovira na odročnejših cestah grškega otoka Kefalonija. Po besedah naše popotnice Leje, imajo tamkajšnji pastirji posebno tehniko discipliniranja in usmerjanja, saj se z avtom vozijo za njimi in se v njih nekoliko zaletavajo.


Slovesnost ob 60. letnici delovnih brigad, Foto: Igor Ranc
Foto: Igor Ranc

V petek popoldne je v prostorih Koroške osrednje knjižnice potekala slovesnost ob 60. letnici delovnih brigad. Prireditve so se udeležili brigadirji, ki so z udarniškim delom pomagali graditi gimnazijo Ravne na Koroškem, dijaki Gimnazije Ravne in drugi.


Koncert Katalena, Foto: Jernej Prodnik
Foto: Jernej Prodnik

Na odru KMKC Komplesa je zagodla folk zasedba Katalena, večer pa so dodatno popestrili še Autodafe, z Matjažem Pikalom na čelu.

Stand up Comedy, Foto: Jan Kuzma
Foto: Jan Küzma

V službi humoristov so tokrat na odru ravenskega Kompleksa stali Bučar, Murč in Mavhler, ki so se po odzivu obiskovalcev odrezali več kot odlično.


Predavanje Simona Brycesona, Foto: Jernej Prodnik
Foto: Jernej Prodnik

V okviru projekta Necessary discourse on hysteria smo obiskali predavanje angleža Simona Brycesona o vplivu in vlogi medijev v političnem življenju ter njihovem vplivu na demokracijo, javno življenje in oblikovanje javnega mnenja.

Obisk istrskih oljkarev, Foto: Robert  Marin
Foto: Robert Marin

Obiskali smo istrske oljkarje in jih nekoliko temeliteje izprašali o tej, skozi svetovno literaturo najbolj opevani rastlini, ki so jo mnoge starodavne kulture častile skorajda po božje.

Humanistični pogovori z Igorjem Pribacom, Foto: Jernej Prodnik
Foto: Jernej Prodnik

V Koroški osrednji knjižnici dr. Franca Sušnika na Ravnah, je dr. Igor Pribac, docent na Oddelku za filozofijo Filozofske fakultete v Ljubljani, v diskusiji z moderatorjem pogovora Svitom Juričanom, spregovoril o različnih temah, katerih fokus je bil predvsem na aktualnem družbeno-političnem dogajanju.


 

Naključno iz Kšajtnih

Yuyutsu R.D. Sharma - Jezero Fewa in konj (2008)
Rubrika: Knjiga
»Poezija, ki pleza v višave, plava v deročih rekah in slika jesensko listje z bakreno barvo…« Tako je pesniški zbirki Jezero...
Potopis: Nova Zelandija, dežela dolgega belega oblaka
Rubrika: Potopis
Aotearoa oz Dežela dolgega belega oblaka, kot so jo poimenovali prvotni prebivalci je po oceni večine eden najlepših delov sveta....
Stephen Daldry - The Reader (2008)
Rubrika: Film
Priredbe knjižnih uspešnic, posebej ljubezenskih romanc in zgodovinskih zgodb, dajejo svojevrstno zagotovilo za priljubljenost tudi pri gledalcih. V primeru filma The...
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti