Bajta PR' NAS Osrednje novice Najbolj dramatično v Ribnici na Pohorju
Najbolj dramatično v Ribnici na Pohorju PDF natisni E-pošta
Prispeval Jan Klančnik   
Nedelja, 10 Oktober 2010 21:21

Prvi neuradni rezultati lokalnih volitev so že dosegljivi na spletnih straneh Državne volilne komisije in v večini koroških občin je nov župan oziroma županja znana že po prvem krogu. Najnižja udeležba je bila na voliščih na Ravnah na Koroškem, kjer je svoj glas oddalo 46,79 % volivcev, največja pa v Ribnici na Pohorju, kar 72,57 %.

slika je simbolična

Najbolj suvereno Rožen, Geč slavil za 4 glasove!

Sedanji in bodoči župan Tomaž Rožen je na Ravnah na Koroškem pometel s konkurenco. Presenetljivo je drugo mesto zasedel eden izmed mlajših županskih kandidatov v Sloveniji, Aljaž Verhovnik, ki se je hkrati (skoraj gotovo) uvrstil v občinski svet, sledi pa Jurij Bricman, sicer uspešen podjetnik.

rezultati na Ravnah

V sosednjih Prevaljah je s skoraj enako gotovostjo bil ponovno izvoljen dosedanji župan Matija Tasič, ki je skupaj zbral slabih 70 odstotkov vseh glasov. Sledita Stank Vauh in Matej Pečnik.

rezultati na Prevaljah

Matjaž Zanoškar je kljub drugačnim napovedim za kar 46 % premagal najbližjega konkurenta Jurija Šumečnika. V Slovenj Gradcu torej vse po starem.

rezultati Slovenj Gradec

V Podvelki je s skoraj 70 % slavil Anton Kovše, sledita Franjo Šarman in Miran Reš.

rezultati Podvelka

Gotovo najbolj dramatično je bilo v sosednji občini Ribnica na Pohorju, kjer je zmagovalec Srečko Geč svojega nasprotnika Zdenka Osvalda premagal za pičle 4 glasove!

rezultati Ribnica na Pohorju

V Črni na Koroškem bo na županskem stolčku dosedanjega župana Janeza Švaba zamenjala Romana Lesjak, ki je drugouvrščenega Švaba premagala za okoli 15 %, medtem ko je tretji kandidat Marjan Kodrun ostal daleč zadaj.

rezultati v Črni na Koroškem

Tudi v Dravogradu bo na čelu občine županja. To mesto bo ponovno zasedala Marijana Cigala, ki je očitno najbolj prepričala Dravograjčane.

rezultati v Dravogradu

Franjo Golob bo očitno zamenjal dosedanjega župana Vuzenice Mirana Kusa, saj je zmagal z velikansko prednostjo pred ostalimi kandidati.

rezultati v Vuzenici

Župan/poslanec Alan Bukovnik v Radljah ob Dravi kot kaže nima konkurence, zmagal je z več kot 50 % prednostjo pred Ludvikom Fedlerjem.

rezultati Radlje ob Dravi

V treh občinah še enkrat na volišča

Najbolj zanimiv bo drugi krog volitev na Muti, kjer sta se v drugi krog s skoraj enakim številom glasov uvrstila Boris Kralj in Mirko Vošner.

rezultati na Muti

V Mežici se bosta pomerila nekdanji župan Janez Praper in (za zdaj še) aktualni Dušan Krebel, pri čemer, sklepajoč po rezultatih prvega kroga, bolje kaže Kreblu.

rezultati v Mežici

V Mislinji je največ glasov dobil aktualni župan Viktor Robnik, ki bo imel izzivalca v Francu Šilaku. Drugi krog bi lahko prinesel preobrat, saj se glede na politično pripadnost kandidatov zdi, da bi lahko več volivcev tretjeuvrščene Andreje Oder svoj glas v drugo namenilo Šilaku.

rezultati v Mislinji

Prikazano je stanje po podatkih obdelanih do 22:30 ure, dne 10. 10. 2010. Podatki so neuradni.

 

Najbolj brane osrednje novice

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti