Bajta PR' NAS Osrednje novice Začenja se iskanje investitorja
Začenja se iskanje investitorja PDF natisni E-pošta
Prispeval Jernej Prodnik   
Četrtek, 19 Marec 2009 11:00

Z objavo predhodnega informativnega obvestila za iskanje investitorja je občina Ravne tudi uradno začela iskati kupca za območje Rimski vrelec. Kot smo na Bajti že pisali, je občina Ravne na Koroškem v lanskem letu kupila Rimski vrelec, da bi razbila gordijski vozel, ki objekt in njegovo okolico že več let prepušča propadanju ter se s tem sama vpletla v iskanje primernih rešitev.

Rimski vrelec - prostorski načrt

Razpis za javno zbiranje ponudb namerava občina objaviti v juniju, do takrat pa pričakuje da bo "vsa zainteresirana javnost svoje interese, predloge, mnenja in investicijske namere predstavila osebno na sedežu občine ali posredovala v pisni obliki na naslov občine ali po elektronski pošti". Prednost pri nakupu bodo sicer imeli investitorji, ki bodo čim bolj ambiciozno zastavili kriterije višine odkupnine, naložb za razvoj destinacije v naslednjih petih letih, števila nastanitvenih kapacitet in števila novih zaposlitev. Od kupca pa bodo pričakovali tudi čim hitrejšo gradnjo in širši razvoj kulturnega in športnega življenja na tem območju.

Rimski vrelec pozimi


Na občini sicer kot največje prednosti Rimskega vrelca ocenjujejo možnost takojšnjega začetka gradnje na 17.000m2 stavbnih zemljišč, saj so prostorski akti urejeni in omogočajo takojšnjo pridobitev gradbenih dovoljenj. Možna je tudi rušitev objekta, ki ni pod spomeniškim varstvom. Pomembne prednosti so še izvir mineralne vode, blagovna znamka s tradicijo, možnosti razvojnih širitev območja, naravne in kulturne danosti, podpora lokalne skupnosti, ekskluzivna ponudba ter bližina letališč in avtocest (?!).

Več o razvoju zgodbe o Rimskem vrelcu si lahko preberete v številnih prispevkih, ki smo jih že objavili na Bajti. V kolumni Petre Lesjak Tušek naslovljene "Vrelec odgovornosti" ter v člankih "Občina bo reševala Rimski vrelec", "Rimski vrelec le prodan" in "Kaj se dogaja z Rimskim vrelcem?".Objavili pa smo tudi galerijo s fotografijami.

Če prečistimo tekst, ki ga je v promocijskem materialu objavila lastnica, lahko zapišemo, da so največje (in zato toliko večje) prednosti zagotovo le velikost stavbnih zemljišč in pa prvovrsten izvir (zdravilne) mineralne vode.


 

Več informacij:

 • Predhodno obvestilo občine Ravne (datoteka v Wordovem *.DOC formatu, 117kB)
 • Promocijska zloženka Rimski vrelec (povezava do datoteke v *.PDF formatu, 2.2MB)
 • Spletna stran Rimskega Vrelca


 •  

  Najbolj brane osrednje novice

  Bajtin referendum

  Ste danes dobre volje?
   
  Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti