Bajta PR' NAS Osrednje novice 22. Jesenska srečanja na Prevaljah
22. Jesenska srečanja na Prevaljah PDF natisni E-pošta
Prispeval Igor Ranc, Foto: Jan Küzma   
Sobota, 06 September 2008 01:59
Danes so na Prevaljah predstavili program letošnjih Jesenskih srečanj, ki se bodo odvila že dvaindvajsetič. Letošnja glavna novost je sprememba lokacije šotora, ki bo stal na športnem igrišču pri Ugaslih pečeh. Razlog za spremembo lokacije je po besedah dr. Matica Tasiča poleg nezadovoljstva občanov v centru Prevalj tudi pričakovan obisk, ki bo zavoljo brezplačnih koncertov gotovo največji do sedaj.

Novinarska konferenca za Jesenska srečanja 2008
Od leve: Boštjan Paradiž, dr. Matic Tasič in Stanko Kumprej.

Na Občini Prevalje so, tako Tasič, prisluhnili tudi pomislekom stanovalcev na Ugaslih pečeh, ter se zavezali, da bodo v največji možni meri zmanjšali hrup proti stanovanjskim enotam, hkrati pa se tistim, ki jih bodo prireditve motile, opravičujejo in jih vabijo, da se prireditev udeležijo. Tudi zaradi prevelikih obremenitev s hrupom so program v šotoru skrčili iz petih na štiri dni. Pomisleki glede uničevanja športnih objektov naj bi bili odveč, saj jih bodo primerno zavarovali.

Za festival športa, kulture in zabave za vse generacije, kot je Jesenska srečanja poimenoval Tasič, je Občina Prevalje namenila 6.500€, od tega 4.000€ za prireditve pod šotorom. Le-te bodo v štirih dneh glavnega organizatorja Vabo d.o.o. stale 120.000€, pri čemer je 60.000€ sponzorskih sredstev, preostali znesek pa bo prispeval Vabo. Kot je povedal predstavnik podjetja Boštjan Paradiž, bodo v šotoru s kapaciteto 2000 ljudi nastopile kvalitetne skupine, ki jih ljudje radi poslušajo.

Jesenska srečanja se bodo odvijala tudi izven Prevalj, na primer na Lešah, Poljani, Holmcu ter na Uršlji gori. Organizatorji so posebej izpostavili kar nekaj dogodkov: v torek bo uradno odprtje prenovljenega Družbenega doma, za prenovo katerega je Občina namenila 1.200.000€, v četrtek odprtje razstave ob 80-letnici rojstva Leopolda Suhodolčana, v petek pohod z naslovom Po stopinjah Leških rudarjev, v ponedeljek, 15. septembra pa težko pričakovano gledališko predstavo 5moških.com
 

Ostale dogodke in spored si lahko ogledate na Bajtinem dogodkovniku, program pa komentirate na Bajtinem forumu.

 

Najbolj brane osrednje novice

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti