Bajta PR' NAS Osrednje novice V centru Raven lahko parkirate le eno uro
V centru Raven lahko parkirate le eno uro PDF natisni E-pošta
Prispeval Jan Klančnik, Foto: ravne.blog.siol.net   
Nedelja, 11 Julij 2010 22:43

Od konca junija dalje na nekaterih delih Raven na Koroškem velja nov režim časovno omejenega parkiranja. Pred mestno hišo, kjer so bila parkirišča že dolgo označena z modro barvo, in v prenovljenem mestnem jedru, boste po novem morali uporabiti parkirno uro in z njo označiti čas prihoda.

Pred Mestno hišo lahko svojega jeklenega konjička pustite najdlje dve uri, na Trgu svobode pa le eno uro. Režim modre cone velja od ponedeljka do petka od 6. ure zjutraj do 16. ure popoldan in ob sobotah od 6. ure do 12. ure. Ob nedeljah in praznikih ni omejitve parkiranja.

Območje kratkorajnega parkiranja Ravne na Koroškem

Višina kazni, ki vam jo lahko pripiše pooblaščeni mestni uslužbenec, je 40€ in je po besedah Katje Burja, v.d. direktorja občinske uprave, najnižja možna po določbah Zakona o prekrških. Morebitni parkirani traktorji in tovorna vozila, z izjemo dostavnih vozil, bodo prav tako kaznovana, paziti pa bodo morali tudi kolesarji, ki se bodo vozili po površinah za pešce.

Kazen je predvidena tudi, če parkirne ure ne boste postavili na vidno mesto. Mimogrede - v kolikor je slučajno še niste dobili ob sklenitvi avtomobilskega zavarovanja ali kako drugače - jo lahko brezplačno dobite v ravenskem TIC-u.

Konec je torej dni brezskrbnega parkiranja na Ravnah. Ker pa Koroška še ni Ljubljana, naj vas ne skrbi, da bi vam avto morda odpeljal »pajek« - odvoza nepravilno parkiranih vozil za zdaj še ne bo. Predvidene so le globe, ki naj bi v nekoč na trenutke že kaotične parkirne razmere vnesle nekaj reda.

 

 

Najbolj brane osrednje novice

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti