Bajta PR' NAS Osrednje novice Matic Tasič ostaja na Prevaljah
Matic Tasič ostaja na Prevaljah PDF natisni E-pošta
Prispeval Jan Küzma   
Četrtek, 14 Maj 2009 20:07
Na današnji seji občinskega sveta Občine Prevalje so pri 11. točki dnevnega reda svetniki razpravljali in glasovali o odstopni izjavi župana dr. Matica Tasiča, obenem tudi generalnega direktorja Slovenskih železnic. Glasovanje o sklepu se je končalo s sedmimi glasovi ZA in devetimi PROTI. Tako Matic Tasič ostaja župan občine Prevalje.

Matic Tasič ostaja župan Občine Prevalje

Na današnji seji je župan tako odprl kuverto v kateri je 27.3.2009 na Občinski svet naslovil predlog odstopa in je odstopno izjavo tudi prebral, obenem pa se svetnikom zahvalil za 10 let dobrega sodelovanja pri vodenju Občine Prevalje. Občinski svetniki so glasovali o sklepu s katerim bi potrdili, da ugotavljajo, da je župan podal odstopno izjavo ter da bo županu mandat prenehal na današnji dan. Glasovali so s sedmimi glasovi za in devetimi proti sprejetju sklepa in to bi naj pomenilo, da Matic Tasič ostaja župan Občine Prevalje. Župan je po glasovanju za medije povedal, da takšnega razpleta ni pričakoval in da je iskreno podal svojo izjavo. Pravi tudi, da ga ne skrbi, da bi takšen razplet glasovanja ogrozil njegovo direktorsko mesto v Ljubljani.

Člani Liste za Prevalje, ki je Matica Tasiča podprla tudi na zadnjih županskih volitvah, so glasovali proti sprejetju sklepa. Najpogostejša utemeljitev glasu je bila, da bi bile nove volitve, glede na to, da je do rednih županskih volitev komaj dobro leto, prevelik finančni zalogaj za Občino Prevalje. Najglasnejši zagovornik glasu za je bil g. Matej Pečnik, ki je obenem povedal, da se dobro zaveda, da je čimveč Korošcev na vplivnih mestih v Ljubljani zelo dobro za razvoj celotne koroške regije in  tako tudi Prevalj. Prav tako so nekateri člani sveta izpostavili (Juričan, Škufca), da si Prevalje zaslužijo profesionalnega župana. Na župana je letel, sicer zdaj glede na razplet glasovanja brezpredmeten, tudi očitek, da bi se lahko odstopna izjava podala prej in bi, v primeru, da bi bil sklep potrjen, izredne županske volitve izvedli skupaj z volitvami v Evropski parlament, kar bi pomeni zmanjšanje stroškov za Občino Prevalje.

Tako na Prevaljah župan ostaja isti. Kaj to pomeni za prebivalce Občine Prevalje, ki so župana na zadnjih volitvah sicer podprli s 65 odstotki glasov in kaj to pomeni za njegovo direktorsko pozicijo, pa bo jasno v naslednjih dneh oziroma mesecih.
 

Najbolj brane osrednje novice

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti