Bajta PR' NAS Osrednje novice Big Foot Mama navdušili na Muti
Big Foot Mama navdušili na Muti PDF natisni E-pošta
Prispeval Igor Ranc   
Ponedeljek, 03 Avgust 2009 20:12

V petek se je na Muti odvil KKŠ Fest – športno-koncertni dogodek v organizaciji KKŠ. Popoldan so se študentje v športnem delu potili ob košarki in nogometu, zvečer pa so predvsem najstnice v delirij spravljali veterani slovenske rock scene Big Foot Mama.

Na popoldanskem športnem delu se je z desetimi nogometnimi in petimi košarkaškimi ekipami skupaj zbralo okrog 200 ljudi, za zmagovalnimi ekipami košarkaškega in nogometnega turnirja pa za zdaj še poizvedujemo. Zvečer pa je na plano prišla malodane vsa muška in okoliška mladina, po besedah organizatorjev pa naj bi se zbralo 1700 ljudi.


KKŠ Fest 2009
Eden izmed ranjencev pred odrom med nastopom Opet.


Koncertni del so odprli stari znanci koroških odrov, domačini Faltann, ki so s trdimi kitarskimi rifi in povsem novim pevcem poskrbeli za malce trši uvod v Opet. Ti so preigravali različne Yugo-rock priredbe, za nobenega od omenjenih pa ne moremo trditi, da je pred odrom povzročil kraval. Ob ograji je namreč slonelo in »plesalo« nekaj dobro ranjenih, medtem ko se je glavnina publike še ogrevala pod mostom oziroma v zadnjem delu šotora.

Največje navdušenje, predvsem pri predstavnicah nežnejšega spola, so povzročili Big Foot Mama, ki so odigrali praktično vse svoje največje hite, vmes pa podtaknili tudi kakšno manj znano skladbo. Big Foot Mama so kot pravi profesionalci, ki vedo, kako se stvari streže, publiki servirali natanko tisto, kar je želela – hite, šus in zabavo.

Poleg obiskovalcev se je odlično počutila tudi BFM – publiko so nagradili z dodatkom, po Muti pa se še danes šušlja, da je Skočirja zaradi navdušenja nad koncertom pri odhodu iz odra odneslo v neznano, nekam proti potoku, namesto v backstage. Zadnji pa so oder zapustili Abadon, ki so imeli nehvaležno nalogo nastopiti pred popolnoma razgreto publiko, pa vendar so svojo nalogo opravili več kot dobro.

Zanimivo prizorišče, natančneje športni park pri izlivu Bistrice v Dravo, nudi izjemne pogoje za izvedbo podobnih dogodkov, zato si lahko v prihodnje gotovo obetamo še kakšnega. Kot se je pokazalo, je Dravska dolina žejna podobnih dogodkov, zato je verjetno smiselno zapisati, da je ekipa iz KKŠ tokrat dobro pogasila žejo za nekaj časa.

Na tem mestu bi bilo prav spomniti še na ostale dogodke, ki se bodo tekom poletja odvili v sklopu KKŠ Festa, vendar boste za njih ostali prikrajšani, ker je avtor prispevka založil letak, KKŠ pa na obeh svojih spletnih straneh ni uspel napisati besede o ostalih aktivnostih.


Več fotografij lahko najdete v Albumu.

 

Najbolj brane osrednje novice

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti