Bajta PR' NAS Osrednje novice Izjava za javnost: KOROCIV in Nogometna Akademija Koroške
Izjava za javnost: KOROCIV in Nogometna Akademija Koroške PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte   
Ponedeljek, 13 April 2015 09:39

V Koroškem regionalnem stičišču za nevladne organizacije - KOROCIV.si smo začeli v lanskem letu na pobudo NK Peca, NK Akumulator in NK Fužinar Noži Ravne s procesom ustanavljanja “Združenja koroških nogometnih klubov”. Glavni namen novoustanovljenega združenja je vzpostavitev bolšjega sodelovanja med koroškimi nogometnimi klubi, s ciljem vrniti na Koroško elitni nogomet pri mlajših kategorijah (U15, kadeti in mladinci). O tem smo se že dogovarjali tudi z MNZ Maribor (glede formalne vloge), ki bi jo lahko imelo takšno združenje.


Skozi naše aktivnosti smo tako poleg koordinacije sestankov izvedli Koroško zimsko ligo in javno tribuno o koroškem nogometu, v Regionalni razvojni program 2014-2020 pa smo uspeli uvrstiti Koroško nogometno šolo, za katero je predvidenih 500.000 eur. Trenutno v okviru projekta izdelujemo analizo stanja na področju mlajših selekcij v koroških klubih in števila otrok po osnovnih šolah, ki bi lahko bili potencialni nogometaši v prihodnosti (nogometni krožki), prav tako pa pripravljamo osnutek statuta “Združenja koroških nogometnih klubov”, aktivno pa bomo pristopili tudi k temu, da se projekt Koroške nogometne šole dejansko začne izvajati.

V preteklih dneh so se pojavile v javnosti govorice, da je kot posledica naših aktivnosti nastala Nogometna Akademija Koroške (NAK). Pod to pretvezo so posamezniki novačili starše otrok, ki vadijo v NK Fužinar Noži Ravne, da vpišejo svoje otroke v NAK, dejansko pa jih vpisujejo v ND Slovenj Gradec.

V Koroškem regionalnem stičišču za nevladne organizacije - KOROCIV.si izjavljamo, da omenjeni NAK nima nikakršne povezave z nami oziroma z našim delovanjem! Naše osnovno poslanstvo je krepitev nevladnega sektorja po načelih enakopravnosti in transparentnosti, NAK pa je na vsak način vse kaj drugega kot to.

Menimo, da takšna nepremišljena solo akcija, za katero stoji posameznik, ki je v preteklosti že večkrat pokazal svoje egoistične težnje in nenačelnost ter venomer išče zgolj lastne koristi na področju športa, politike in drugod (povezava), škoduje odnosom med koroškimi nogometnimi klubi in otežuje proces, ki ga vodimo v okviru projekta KOROCIV.

Odgovorne pozivamo, da nemudoma prekinejo z akcijo, ki lahko pusti resne negativne posledice pri prepoznavanju vloge KOROCIV-a na področju povezovanja in sodelovanja med koroškimi nogometnimi klubi.

Janko PEŠL,
vodja projekta KOROCIV
 

 

Najbolj brane osrednje novice

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti