Bajta PR' NAS Osrednje novice V februarju na Koroškem 4.092 brezposelnih
V februarju na Koroškem 4.092 brezposelnih PDF natisni E-pošta
Prispeval Lucija Kac   
Petek, 05 Marec 2010 18:53

Zavod RS za zaposlovanje in Statistični urad RS sta  pretekli teden objavila podatke o brezposelnosti v Sloveniji, med njimi tudi podatke za Koroško. Tako najnovejši podatki kažejo, da je bilo ob koncu februarja 2010 na Zavodu RS za zaposlovanje prijavljenih 99.784 brezposelnih oseb, kar je v primerjavi z lanskim februarjem višje za 29,3 %.

Od vseh prijavljenih brezposelnih je pod območno službo Velenje, v katero spadajo koroške občine, bilo prijavljenih 7.432 ljudi, od tega 3.576 žensk in 3.856 moških, pri čemer je samo na Koroškem bilo prijavljenih 4.092 oseb. Največ brezposelnih med koroškimi upravnimi enotami ima enota Ravne na Koroškem, kjer je na Zavod prijavljenih 711 žensk in 692 moških. Sledi enota Slovenj Gradec  s 514 prijavljenimi ženskami in 604 prijavljenimi moškimi. V Radljah pri Dravi imajo prijavljenih 514 žensk in 555 moških, v Dravogradu pa je brez službe 212 žensk in 290 moških.

Upravna enota Ravne na Koroškem

Čeprav podatki o brezposelnosti za letošnji februar glede na lanski februar kažejo precejšnje povečanje, nam primerjava glede na letošnji januar pokaže znižanje števila brezposelnih. Tako je bilo na Koroškem v januarju na Zavod prijavljenih 4.145 oseb, kar pomeni, da se je število brezposelnih v drugem mesecu letošnjega leta zmanjšalo za 53 oseb.

Če pogledamo na podatke še glede na spola, lahko ugotovimo, da je med prijavljenimi brezposelnimi na Koroškem 1.951 žensk in 2.141 moških. Med vsemi enotami Koroške, razen pri enoti Ravne na Koroškem, je število prijavljenih brezposelnih moških rahlo višje kot število prijavljenih žensk.

Čeprav je signal o brezposelnosti na Koroškem v februarju glede na januar pozitiven, pa se za prihodnje mesece pojavlja možnost povečanja brezposelnih. Kot je namreč znano, obstaja nevarnost, da bo brez dela ostalo še več zaposlenih družbe Prevent Global, kar bo po vsej verjetnosti povečalo februarske številke. Verjetno pa bo k povečanju števila brezposelnih na Koroškem nekaj doprineslo tudi oteženo poslovanje v gradbeni panogi, ki z zmanjšanjem naročil s sabo najverjetneje prinaša tudi posledice na številu zaposlenih oseb v tej panogi.

 

Najbolj brane osrednje novice

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti