Bajta PR' NAS Osrednje novice BBD #3: Tabu Pliberškega polja
BBD #3: Tabu Pliberškega polja PDF natisni E-pošta
Prispeval Jure Lesjak   
Petek, 30 Maj 2014 07:50

V nedeljo so po Evropi potekale volitve v evropski parlament. Nekateri, sicer ne ravno veliko teh, so šli obkrožit tega ali onega kandidata. Pri nas vemo, kako se je izteklo. Pravzprav malce čudno, a vseeno pri vsem skupaj ni nič nelogičnega. Ker je že dolgo časa vse obrnjeno na glavo, je lažje, da se človeka ne obrača na noge, ampak da se enostavno na nasprotno stran prestavi tla. 


Evropa desno od tal: Nacionalna fronta v Franciji, UKIP v Veliki Britaniji, Fidesz na Madžarskem, Stranka za svobodo na Nizozemskem, Perussuomalaiset na Finskem, Savez za Hrvatsku na Hrvaškem, Dansk Folkeparti na Danskem, Freiheitliche Partei Österreichs v Avstriji, Slovaška narodna stranka na Slovaškem, Sverigedemokraterna na Švedskem.

Evropa ekstremno desno od tal: Jobbik na Madžarskem, Zlata zarja v Grčiji, Nationaldemokratische Partei Deutschlands v Nemčiji, Severna liga v Italiji, Vlaams Belang v Belgiji, Ataka v Bolgariji.

Da bi razumeli, kaj Evropi in prihodnosti Evropske unije prinaša "sveži" val, morate vedeti, kaj sta v polpretekli zgodovini prinesla veter in nevihta fašizma ter nacizma. Prispevek v Bajtinih brezčasnih dokumentih z naslovom "Tabu Pliberškega polja" bo podal odgovor, kaj v tem kontekstu predstavlja prefiks "neo". 

--> Tabu Pliberškega polja (20. maj 2009) <--

 

Najbolj brane osrednje novice

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti