Bajta Marjan Jerman Odgovori Bajta pomaga: Kdaj urejena pešpot do gimnazije in kdaj brv čez Strojansko reko?

Naključno iz intervjujev in kolumen

Intervju: Primož Suhodolčan
Jure Lesjak, foto: Jan Küzma | Torek, 23 Junij 2009
Primož Suhodolčan
"Debate o kvaliteti in kvantiteti so večna tema, vsekakor pa pri tem ni nekih oprijemljivih meril. Nemogoče in nesmiselno je, da nekdo mladim vsiljuje, kaj je dobro in kaj ne. Lahko jim priporoči in to primerno utemelji, ne pa določi."

Bajtini projekti

Bajta hodi po sv(e)to

Pasica
Bajta pomaga: Kdaj urejena pešpot do gimnazije in kdaj brv čez Strojansko reko? PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte   
Torek, 22 Februar 2011 20:50

Miroslava iz Raven na Koroškem zanima kdaj se bo ravenska občina lotila urejanja pešpoti od glavne ceste proti Čečovju do gimnazije in ali bo kdaj postavljena brv prek Strojnske reke pri Petrolu.

"1. Župana in komisijo za varnost v prometu sprašujem, kdaj bo končno narejena pešpot od križišča Čečovje zahod - gimnazija. Vsa leta pešci, dijaki, mamice z otroškimi vozički hodijo po cesti proti gimnaziji, muzeju, knjižnici in športnim objektom. To je v nasprotju s predpisi o varnosti v prometu!

2. Že 30 let traja borba pešcev iz Reka Grabna in sprehajalcev za postavitev vsaj navadne brvi prek Strojnske reke pri bivšem kinu na Ravnah. Kdo je kriv, da se peš pot konča in se vsi usmerijo na itak ozek most na glavni cesti? A je res tak problem zagotoviti varno pot otrokom, pešcem, kolesarjem vsaj na eni strani...???

Hvala za odgovore.

Miroslav"

Prejeli smo odgovor Občine Ravne na Koroškem:

"1. Zaradi gradnje novega šolskega centra na območju gimnazije, smo skupaj z MŠŠ, v lanskem letu, pričeli s pridobivanjem idejnih rešitev za ureditev mirujočega prometa na tem območju. Projekt predvideva zagotovitev dodatnih parkirnih mest (dvoredno parkiranje od križišča proti DTK) in ureditev pločnika za varno pot do gimnazije. V letošnjem letu bo izdelana PGD in PZI dokumentacija, prva faza izvedbenih del pa bo narejena pred pričetkom gradnje šole zaradi zagotavljanja prometne varnosti med gradnjo. Dokončanje ureditve bo izvedeno po končani gradnji šole.

2. Ureditev pločnika iz smeri Strojnska reka mimo bencinskega servisa je predmet projekta ureditve križišča, ki ga izvaja Direkcija za ceste RS. Zadnji dve leti so se obdelovale variantne rešitve (križišče, krožišče), letos , v spomladanskem času, bi morala biti izbrana rešitev, ki bo šla v izvedbo. Vse variantne rešitve, ki so nam bile do sedaj predstavljene, so vsebovale tudi omenjeni pločnik, saj je po vseh variantah predvidena rekonstrukcija mostu čez potok in s tem zagotovitev potrebne širine za ureditev pločnika.   
Lp! 

Bojan Medved"

 

Odgovori

Črna lista

Zadnje objave na Bajti


images/stories/articles.jpg
Ponedeljek, 16 Maj 2016 20:07
kolegice.jpg
Torek, 10 November 2015 19:22
Natalija
Ponedeljek, 09 November 2015 11:15
risa_a5.jpg
Nedelja, 08 November 2015 10:51
TaborZdravihSol2015.jpg
Torek, 27 Oktober 2015 21:12
povabimmail.jpg
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 19:20
kks_logo.jpg
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 19:06
coverbringit.png
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 18:20
zborovske-mohorjan.jpg
Četrtek, 15 Oktober 2015 22:41


Lopa je nastala s podporo:

Lopo podpirajo

Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti