Bajta Marjan Jerman Odgovori Bajta pomaga: Košarkarsko igrišče na Javorniku

Naključno iz intervjujev in kolumen

Bellum iustum
Jure Lesjak | Ponedeljek, 26 Maj 2014
Jure Lesjak
"Ali ni Črni blok govoril odločno, ko se je zavzemal za ukinitev privatne lastnine, ki je inherentna kapitalizmu, saj je zatiralska in nasilna?"

Bajtini projekti

Bajta hodi po sv(e)to

Pasica
Bajta pomaga: Košarkarsko igrišče na Javorniku PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte   
Petek, 20 November 2009 13:24

Občina Ravne na Koroškem je posredovala odgovor na vprašanje Mateja iz Raven. S tem smo občino odstranili iz Črne liste.

"Pred kratkim smo navdušeni spremljali odlične igre naših košarkarjev na EP na Poljskem. Ko pa želi človek na Ravnah tudi sam metati na koš, kaj hitro ugotovi, da nobeno zunanje igrišče v celoti ne omogoča normalne igre. 

Kljub temu, da tudi na preostalih igriščih ni vse ok, bi izpostavil košarkarsko igrišče na Javorniku, ki mi je lokacijsko najbližje. Pred lansko preplastitvijo je bilo tam zelo težko preigravati košarko, saj je bila podlaga dotrajana do te mere, da si pri igranju lahko staknil tudi poškodbe, če se je že dalo spregledati dejstvo, da so bili koši nekaj cm nižji kot določajo pravila.

Ravno zato smo nestrpno čakali nov asfalt, ki pa v nasprotju z nogometnim igriščem (kjer so nogometaši pred kratkim, po komaj letu uporabe že doživeli prvo "flikanje asfalta") ni prinesla tako zaželjene izboljšave igralnih pogojev.  Zataknilo se je namreč pri koših. Ti po preplastitvi niso doživeli modifikacije in so zdaj še dodatnih cca. 5cm nižji, koš ki je obrnjen stran od osnovne šole, pa celo visi pod nenavadnim kotom (tabla je bila po pleskanju krivo privijačena). Kljub temu, da so nekateri mladci tega nadvse veseli, saj lahko zdaj že skoraj vsak žogo zabija skozi koš, slednji povečini samevajo, saj normalna igra ni mogoča. 

Pa sem prepričan, da rekonstrukcija košev ni niti tako zahtevna, niti draga, da se na njej nebi kmalu mogli kaliti bodoči Nachbarji, Lorbki, Lakoviči ... in mi ostali.  Hvala za odgovor oziroma posredovanje pobude,

Matej"
Odgovor Mirana Mlakarja, direktorja Športnega zavoda Ravne:

"
Koši na Javorniku niso mali problem.
Lani so vandali splezali na  konstrukcijo koša na kateri visi tabla, jo  ukrivili in dobesedno razžagali z žago za železo. Športni zavod je po najboljših močeh konstrukcijo  poravnal in zavaril, vendar je zaradi ukrivljenosti  nismo mogli več točno naravnati, zato tabla malenkost visi.

Normalno pa je, da so sedaj koši malo nižji, saj smo igrišče preplastili s 5 cm asfaltom, koše pa zaradi fiksne konstrukcije ne moremo dvigniti. Iz vidika množičnosti uporabe in prisotnosti stalnega vandalizma igrišče ni tako slabo, pa tudi druga košarkaška igrišča so v solidnem stanju. Rešitev na  Javorniku je zamenjava  ali vsaj obnova in sprememba konstrukcije, kar pa bi kar nekaj stalo.

Termin pomlad 2010. 

Miran Mlakar, direktor Športnega zavoda"


 

Odgovori

Črna lista

Zadnje objave na Bajti


images/stories/articles.jpg
Ponedeljek, 16 Maj 2016 20:07
kolegice.jpg
Torek, 10 November 2015 19:22
Natalija
Ponedeljek, 09 November 2015 11:15
risa_a5.jpg
Nedelja, 08 November 2015 10:51
TaborZdravihSol2015.jpg
Torek, 27 Oktober 2015 21:12
povabimmail.jpg
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 19:20
kks_logo.jpg
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 19:06
coverbringit.png
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 18:20
zborovske-mohorjan.jpg
Četrtek, 15 Oktober 2015 22:41


Lopa je nastala s podporo:

Lopo podpirajo

Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti