Bajta NVO medijski prostor Korociv V torek Koroška gavda v Ljubljani

Naključno iz intervjujev in kolumen

Intervju: Marko Marin alias NiGhT(M)
Jan Klančnik, foto: Robert Marin | Torek, 31 Maj 2011
Marko Marin - NiGhT(M)

"Ni bilo »fajn« in lahko! A se nisem dal, ker sem čutil neko povezanost s to glasbo, čeprav nimam ravno takšnega pravega uličnega življenja kot nekateri drugi izvajalci, sem pa želel predstaviti sebe in kar imam!"

Bajtini projekti

Bajta hodi po sv(e)to

Pasica


Ste še slišali,
pesem upora
?

ŽPZ KOMBINAT!

Kombinatke

V torek Koroška gavda v Ljubljani PDF natisni E-pošta
Prispeval KKŠ (*projekt Korociv)   
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 19:14

Klub koroških študentov že več kot 15 let ohranja tradicijo organiziranja Koroških gavd v slovenskih univerzitetnih mestih. Tokratna Koroška gavda se bo odvila 20. oktobra zvečer v ljubljanskem klubu Cvetličarna. Ob pristnem koroškem vzdušju v prestolnici se bodo obiskovalci lahko zabavali s skupinami Big Foot Mama, Vlado Kreslin in Mali bogovi ter koroškimi rokerji Nitrox. Več o dogodku na www.koroskagavda.si!

Nemalo je projektov, katerim na Klubu koroških študentov ostajajo zvesti vsako leto znova. Med njimi je tudi eden njihovih najbolj prepoznavnih, mladim dobro poznana in vedno odlično obiskana Koroška gavda. Prva izmed Koroških gavd v tekočem študijskem letu, Koroška gavda v Ljubljani, se bo odvila v torek zvečer, 20. oktobra, s pričetkom ob 21.00 in bo trajala vse do 6. ure zjutraj.

Prijeten koroški večer in zabavo do poznih jutranjih ur bodo s svojimi glasbenim repertoarjem popestrile glasbene skupine Big Foot Mama, zimzeleni Vlado Kreslin z Malimi bogovi in koroški rokerji Nitrox. Do poznih jutranjih ur bo za nadaljevanje »gavde« poskrbel DJ JAMirko. Tradicija Koroških gavd se nadaljuje, prav tako pa se nadaljuje tudi njihov namen – omogočiti možnost nastopa neuveljavljenih koroških glasbenih skupin pred obširnim občinstvom. Tokrat bo oder v Cvetličarni odprla mlada koroška skupina en.Core, za katere verjamemo, da jih čaka še uspešna glasbena kariera. Ob vsem poznanih hitih Big Foot Mame, Kreslina in Nitroxov pa bodo koroški študentje in ostali obiskovalci lahko med seboj delili dosedanje študijske izkušnje in seveda »zagavdali« kot se spodobi.

»Koroška gavda je eden izmed najbolj prepoznavnih projektov Kluba koroških študentov. Namen je združiti koroške študente pod eno streho in širiti koroško dobrovoljnost, željo po zabavi in koroške kulinarične dobrote tudi med ostale študente. Prireditev se vrača v Cvetličarno, kjer je nedvomno doživljala svoja najboljša leta in pripeljala na kup največ koroških študentov iz Ljubljane, Maribora in obalne regije. Seveda pa je Koroška gavda enkratna priložnost, da se Korošci podružimo med seboj in priložnost za vse ostale, da vidijo, da smo preprosti, sproščeni in dobrovoljni,« je o prihajajoči Koroški gavdi v Ljubljani dejala njena vodja Maja Merkač.

Za vse študente so organizirani tudi avtobusni prevozi iz Koroške in Maribora, ki se bodo v poznih jutranjih urah vračali nazaj.

Vstopnice za Koroško gavdo so za člane Kluba koroških študentov brezplačne (»vstopnina« je potrdilo o šolanju za tekoče študijsko leto), za nečlane je cena 8 evrov. Na dan dogodka se bodo vstopnice prodajale po 10 evrov.

Ker Korošci smo zmeraj za mušter bili!


 

Zadnje objave na Bajti


megamalckovazabava2015utrinek.jpg
Ponedeljek, 16 Maj 2016 20:07
kolegice.jpg
Torek, 10 November 2015 19:22
Natalija
Ponedeljek, 09 November 2015 11:15
risa_a5.jpg
Nedelja, 08 November 2015 10:51
TaborZdravihSol2015.jpg
Torek, 27 Oktober 2015 21:12
povabimmail.jpg
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 19:20
kks_logo.jpg
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 19:06
coverbringit.png
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 18:20
zborovske-mohorjan.jpg
Četrtek, 15 Oktober 2015 22:41
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti