Bajta NVO medijski prostor Korociv Korociv aktiven na področju kulture in mladih

Naključno iz intervjujev in kolumen

Poletna
Tjaša Razdevšek | Ponedeljek, 04 Avgust 2008
Tjaša Razdevšek 
"Svet te počasi spreminja, potrpežljivo minira tvoje planke, pili tvojo samostojnost in samo z opazovanjem, prisotnostjo in živim dihom različnih ulic napolnjuje in hrani tvojo radovednost ter začinja okus po tujem in v isti sapi tudi po domačem."

Bajtini projekti

Bajta hodi po sv(e)to

Pasica


Ste še slišali,
pesem upora
?

ŽPZ KOMBINAT!

Kombinatke

Korociv aktiven na področju kulture in mladih PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte (*projekt Korociv)   

Koroško regionalno štičišče za nevladne organizacije – Korociv.si je v sklopu svojega delovanja na področju civilnega dialoga in zagovorništva v letošnjem letu uspešno sodelovalo z Občino Črna na Koroškem. Največ skupnih aktivnosti so izvajali na področju kulture in mladih.

Korociv je na delovnih srečanjih z občinskimi nevladnimi organizacijami s področja kulture pripravil predlog Lokalnega programa kulture v Občini Črna na Koroškem za obdobje 2015-2018 ter predlog nove razpisne dokumentacije in Pravilnika o sofinaciranju dejavnosti kulturnih društev, v katerem so delno spremenili pogoje za prijavo na občinski razpis in sestavo Komisije za pregled in ocenjevanje prispelih vlog. Pri pripravi dokumentov so sodelovala vsa kulturna društva, ki so včlanjena v črnjansko Zvezo kulturnih društev.

Na področju mladih in mladinske problematike je Korociv v sodelovanju s Komisijo za mlade v začetku leta predstavil pobudo za pripravo strategije razvoja mladih, s katero želijo mladi v občini podati analizo obstoječega stanja na področju mladih ter zapisati predloge in ukrepe za izboljšanje njihovega položaja na področju izobraževanja, zaposlovanja, mobilnosti, stanovanjskih razmer, športnih in kultrnih dejavnosti, mladinskega organiziranja in informiranja. V procesu priprave strategije so se osredotočili predvsem na zbiranje idej na sestankih in posvetih, kjer so poleg Komisije za mlade sodelovala tudi mladinska društva in ostali zainteresirani mladi občani. Pomemben del predloga strategije razvoja mladih predstavljajo tudi rezultati ankete o mladinski problematiki v občini, ki jo je rešilo več kot šestdeset mladih.


 

Zadnje objave na Bajti


images/stories/articles.jpg
Ponedeljek, 16 Maj 2016 20:07
kolegice.jpg
Torek, 10 November 2015 19:22
Natalija
Ponedeljek, 09 November 2015 11:15
risa_a5.jpg
Nedelja, 08 November 2015 10:51
TaborZdravihSol2015.jpg
Torek, 27 Oktober 2015 21:12
povabimmail.jpg
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 19:20
kks_logo.jpg
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 19:06
coverbringit.png
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 18:20
zborovske-mohorjan.jpg
Četrtek, 15 Oktober 2015 22:41
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti