Bajta Bajtini projekti Lokalne volitve 2008 mag. Stanislav Marhat - NSi

Naključno iz intervjujev in kolumen

Kako so marketinški guruji posilili planet
Igor Ranc | Ponedeljek, 14 Julij 2008
Igor Ranc "S tako imenovanim »product placementom« so v Rebelde več kot uspešno infiltrirali 220 različnih podjetij in njihove izdelke, glavni junaki so se pojavljali v oglasnih kampanjah velikih multi- nacionalk – Pepsi, Coca-cola, Fructis Garnier, Nestle, Nivea in drugi."

Bajtini projekti

Bajta hodi po sv(e)to

Pasica


Ste še slišali,
pesem upora
?

ŽPZ KOMBINAT!

Kombinatke

Volilno okrožje Mežiška dolina Volilno okrožje Mislinjska dolina Volilno okrožje Dravska dolina
            Ravne na Koroškem  
Slovenj Gradec    Dravograd - Radlje                 

 
mag. STANISLAV MARHAT, NSi


1.     Koroška nujno potrebuje hitro cesto. Kakšne ukrepe boste kot koroški poslanec izvedli po vaši izvolitvi? Naštejte in obrazložite konkretna dejanja!


Odgovor: V najkrajšem času moramo priti do konsenza o trasi bodoče hitre ceste, potrebno je narediti rokovnik del in postopkov in se tega tudi držati. Kot koroški poslanec pa si bom prizadeval, da se čimprej določijo viri financiranja omenjene hitre ceste, saj nam le razpoložljivost finančnih virov zagotavlja, da bo investicija dejansko tudi realizirana.

2.     V katere tri parlamentarne odbore bi se vključili, če bi imeli pri tem popolnoma prosto izbiro. Zakaj? Kateri v vašem izboru se vam zdi najbolj pomemben?

Odgovor: V parlamentarni odbor za gospodarstvo, odbor za okolje in prostor, odbor za znanost in tehnologijo. Imam nekaj izkušenj na področju gospodarstva zato menim, da bi lahko v odboru za gospodarstvo prispeval k dobremu delu v odboru. Verjetno pa je tretja razvojna os in izgradnja hitre ceste kot najbolj pomemben projekt tretje razvojne osi za nas Korošce tako pomembna, da mislim da bi bilo najbolje sodelovati v tem odboru.

3.     Kje vidite glavne izzive za slovensko državo in kje so glavni izzivi za Koroško? Kje ima, poleg temeljne infrastrukture, po vašem mnenju Koroška največje rezerve?

Odgovor: V prihodnjem obdobju bo največji izziv za Slovenijo prav gotovo obdržati pozitivne gospodarske trende ob zaskrbljujočih napovedih iz sveta in Evrope. To bo tudi izziv za Koroško in posebno »trdo« soočenje po mojem mnenju čaka Mislinjsko dolino, ki mora prestrukturirati svoje gospodarstvo. Nekaterim dosedanjim nosilcem gospodarskega razvoja in napredka na tem območju ne kaže najbolje in če tega ne bodo dojeli bo naslednjih nekaj let zelo težkih. Takojšnja gradnja hitre ceste lahko ublaži te učinke. Koroška mora bolje izkoristiti bližino Avstrije in to predvsem na področju turizma.

4.     S katerimi ukrepi bi preprečili izkoriščanje delavcev v podjetjih?

Odgovor: Pravne podlage za preprečitev izkoriščanja delavcev v podjetjih je dovolj. Problem je v tem, da se sindikati raje ukvarjajo z politiko kot pa zagovarjajo interese delavcev.

5.     Do vas pristopi podjetnik, ki vam zagotovi, da bo nakazal 500.000€ dobrodelni ustanovi na Koroškem v primeru, da v parlamentu podprete oziroma pomagate pri lobiranju za neko odločitev. Kaj storite?

Odgovor: V primeru da gre za legitimno pobudo, ki bi jo tudi sam smatral za koristno, bi predlog podprl sicer pa bi ponudbo zavrnil.

6.     Kakšne so po vašem mnenju ključne prednosti in ključne slabosti v ustanovitvi Koroške pokrajine?

Odgovor: Ustanovitev Koroške pokrajine je korak naprej v lokalni samoupravi. Na ta način bi prišlo do prenosa pristojnosti iz centra na pokrajine, kar bi pospešilo razvoj, zaposlovanje, izgradnjo infrastrukture … Slabosti vidim predvsem v prehodnem obdobju, ko še ne bo popolnoma jasno na kakšen način se bodo pokrajine lotile svojih nalog.

6.1    Kje bi moral biti sedež Koroške pokrajine? Zakaj? Katero mesto pri tem vprašanju podpira vaša stranka – Ravne ali Slovenj Gradec?

Odgovor: Sedež bi moral biti v Slovenj Gradcu. Slovenj Gradec ima precej več ustanov regijskega značaja na svojem območju in tudi daljšo zgodovinsko tracijo centra regije. Nova Slovenija do centra Koroške regije ni zavzemala konkretnih stališč.

7.     S katerim od obeh političnih pojmov se lažje identificirate oziroma kateri vam je bližje - kapitalizem ali komunizem. Zakaj?

Odgovor: Vsekakor mi je bližje kapitalizem, ki gre dobro skupaj tudi z demokracijo.  Komunizem pa je totalitarni sistem, ki mu je demokracija tuja. Komunizem tudi negira posameznika in nad njega postavlja kolektiv.

8.     Ali je po vašem mnenju udeležba posameznega volilnega upravičenca na volitvah in referendumih njegova državljanska pravica ali državljanska dolžnost?

Odgovor: Pravica in dolžnost. Vendar tudi svobodna volja vsakega posameznika.

8.1    Kakšno je vaše mnenje o neudeležbi na volitvah in referendumih?

Odgovor: Vsak glas je pomemben. Neodgovorno je stati ob strani, kritizirati in omaloževati vse in vsakogar pri tem pa ne storiti ničesar da se stanje spremeni.


 

Zadnje objave na Bajti


images/stories/articles.jpg
Ponedeljek, 16 Maj 2016 20:07
kolegice.jpg
Torek, 10 November 2015 19:22
Natalija
Ponedeljek, 09 November 2015 11:15
risa_a5.jpg
Nedelja, 08 November 2015 10:51
TaborZdravihSol2015.jpg
Torek, 27 Oktober 2015 21:12
povabimmail.jpg
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 19:20
kks_logo.jpg
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 19:06
coverbringit.png
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 18:20
zborovske-mohorjan.jpg
Četrtek, 15 Oktober 2015 22:41


Lopa je nastala s podporo:

Lopo podpirajo

Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti