Bajta PR' NAS KULtura Zircus ponovno odlični
Zircus ponovno odlični PDF natisni E-pošta
Prispeval Marko Djordjević, foto: Jernej Prodnik   
Četrtek, 21 Oktober 2010 09:18

V petek 15. 10. 2010, so bili v Kompleksu na sporedu domačini iz Slovenj Gradca ter Dravograda, ki slišijo na ime Zircus.

Najprej moram izpostaviti predvsem slabo oglaševanje, sam sem za koncert zvedel isti dan popoldne, ko sem za dogodek izvedel v telefonskem pogovoru s prijateljem. Pred tem nisem nikjer zasledil nobenih plakatov, tudi preko spletnih medijev, ki so sicer najbolj uporabljen medij za oglaševanje dogodkov v klubu Kompleks, nisem bil obveščen.

Zircus
Zircus na koncertu v Kompleksu leta 2008.

Čeprav je za skupino slišalo že nemalo Korošcev, so njihovi nastopi v naši regiji na žalost manj poznani, kljub temu da že nekaj časa predstavljajo dobrodošlo osvežitev, ne samo na koroški, ampak tudi slovenski ter širši glasbeni sceni na Balkanu. V zadnjem letu so si fantje nabrali tudi precej koncertne kilometrine, za sabo imajo namreč več turnej po Sloveniji ter po Balkanu. Vse to je vidno opazno na koncertih, uigranost sedemčlanskega sestava, ki na koncertih skrbi ne samo za glasbene, ampak tudi za vizualne užitke, ni mačji kašelj.

Nazadnje so v naših krajih koncertirali v začetku septembra v slovenjegraškem MKC, kjer so navdušili sicer maloštevilno in precej apatično publiko, glede na primerljivost prostorov, ozvočenja ter velikost odra, pa smo v Kompleksu lahko upravičeno pričakovali njihov »šov« v vseh svojih razsežnostih. Ker je v zadnjem času v Kompleksu na »manj znanih« izvajalcih le peščica ljudi, sva bila s kolegom sprva skeptična o številnosti publike. Vendar je bilo od 30 do 40 ljudi, povečini prijateljev ter simpatizerjev Zircus-a.

Fantje so predstavljali svoj prvi studijski album z naslovom Epic tribe, ki je izšel pred kratkim. Doživetja na koncertu so bila milo rečeno izvenzemeljska, kajti Zircus naravnost drogirajo ljudi s svojo predstavo. Odlična uigranost, impresivni vizualni učinki, ki so jih fantje pričarali iz svojih prenosnih računalnikov ter energija, ki jo vlagajo v lastno ustvarjanje, so recept za nepozabno doživetje. Ob zvokih pesmi kot so Cut to the chase, Renegades, Journey in ostalih (ki jih lahko slišite na pravkar izdanem studijskem prvencu) so minute minevale prej kot sekunde, vsak trenutek je bil slajši kot prejšnji, ko smo ob njihovem nastopu (vsaj neketeri) padali v trans. Zircus so eden izmed redkih glasbenih sestavov v naši okolici, ki dopuščajo poslušalcu (navkljub lastnemu konceptu) lastno doživljanje njihovega nastopa.

Zircus so cirkus v pravem pomenu besede, saj so nekaj, kar lahko zaman iščete v glasbenem smislu daleč naokrog. Za vse, ki ste naveličani standardne ponudbe poljubne žive glasbe, za vse, ki iščete pobeg od sivega vsakdana, za vse, ki se hočete »vn znoret«, za vse, ki iščete nekaj drugega in nevsakdanjega, toplo priporočam obisk njihovega koncerta.

Ob koncu le še pohvala profesionalnosti benda: kljub dejstvu, da fantje povečini študirajo na različnih koncih Slovenije, se njihove vaje odvijajo vsaj enkrat tedensko, kot sem po koncertu izvedel od njihovega člana. Vsi, ki ste naveličani samega sebe, naredite si uslugo in obiščite njihov koncert (razpored koncertov je na strani http://www.myspace.com/zircusband).


 

Najbolj brano iz KULture

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti