Bajta PR' NAS KULtura "Včasih", novi single Sama Kozarja
"Včasih", novi single Sama Kozarja PDF natisni E-pošta
Prispeval Jure Lesjak   
Sobota, 19 December 2009 22:11

Samo KozarPred dobrima dvema mesecema smo na Bajti objavili prvo pesem prodornega koroškega reperja Sama Kozarja (pesem "Bodi zvezda" lahko najdete tukaj), od današnjega dne dalje pa boste lahko poslušali nov single, ki nosi naslov "Včasih" (video posnetek se nahaja spodaj).

Samo Kozar se v pesmi vrača v svojo rano mladost, v kateri je, tako pravi perspektivni "polagalec rim", bilo več prostora za svobodo in veselje, hkrati pa je s prijatelji takrat živel predvsem bolj brezskrbno življenje kot danes, pri čemer mu je žal, da so se z nekaterimi kolegi skozi leta oddaljili, četudi so pred blokom skupaj preživeli skoraj sleherni dan v mladosti.

Koroški reper, ki se v videoposnetku pokaže v številnih različnih nogometnih dresih, tudi poudarja, da je s pesmijo želel opozoriti, da so bile še ne dolgo tega drugačne oblike druženja med mladimi oziroma kot pravi v verzih: "bli smo mulci, do mraka skakal smo po ulci, mali sulci iz betona, nismo meli msn-ja, niti telefona". Iz tega izhodišča Kozar nadaljuje, da je bilo včasih veliko lepše, ker si samo stopil skozi vhodna vrata in videl polno prijateljev, danes pa je potrebno vsakega posebej poklicati, če ga želiš videti. K sreči, dodaja glasbeni ustvarjalec, se lahko na svobodno mladost spomne na treningih mlajših nogometašev v Črni na Koroškem, ki jo s ponosom omenja tudi v pesmi "Včasih": "Črna, vedno boš v mojmu srcu", pravi.

Kozar zaključuje, da je zelo vesel, ko od starih prijateljev prejme sms sporočilo, v katerem mu čestitajo za pričujočo pesem, ter hkrati ne pozabijo omeniti, da njihove skupne mladosti ne bodo nikoli pozabili. Posebno zahvalo za nastanek novega singla pa namenja Dragu Repniku, za katerega pravi, da je resnično človek na mestu: "za razliko od drugih ne ostane zgolj pri obljubah, temveč le te tudi vedno izpolni".

Samo Kozar je pred kratkim sodeloval tudi v intervjuju od A do Ž. Najdete ga lahko tukaj.

 

Najbolj brano iz KULture

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti