Bajta PR' NAS KULtura RAUM AU z novo razstavo v Slovenj Gradcu
RAUM AU z novo razstavo v Slovenj Gradcu PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte   
Torek, 29 Junij 2010 09:24

V četrtek so v Slovenj Gradcu na pločniku pred Mestno kavarno slavnostno odprli projekt društva Raum Au, Art goes City z razstavo belgijskega umetnika Jeana Tocha. Pri odprtju so po poleg Matjaža Zanoškarja in Rada Poggija (RAUM AU) sodelovali tudi mladi bobnarji, ki so po mestnem jedru opozarjali na pričetek prireditve.

Oba govorca sta poudarila pomen društva RAUM AU za koroški prostor, Poggi pa je opozoril na zanimiv koncept razstave, ki združuje umetniški izraz in vsakodnevno okolje (npr. izložbo).

Art goes city

»Kulturno društvo RAUM AU (Alternativa Utile) se je v kratkem času svojega obstoja zelo izkazalo s svojim delom na področju umetnosti in alternativne ponudbe. S svojim delom uspešno promovirajo mesto Slovenj Gradec, tako doma kot v tujini hkrati pa privabljajo sveže skupine kreativnih ljudi, ki preko delovanja v RAUM AU investirajo svojo energijo in čas v dvig družbene zavesti«, je povedal poslanec DZ in župan MO Slovenj Gradca, Matjaž Zanoškar.

»Lepo je videti, da je rezultat, za katerega se 6 partnerskih mest Evropske prestolnice kulture Maribor 2012 trudi že dve leti, na našem Glavnem trgu postal realnost v nekaj tednih. Razstava, ki jo danes odpiramo vzporedno s pričetkom še ene kulturne stalnice (Koroško kulturno poletje), ponuja precej inovativen koncept. Uspelo nam je povezati umetniški izraz in vsakodnevno okolje v usklajeno sobivanje. Z zelo majhnimi finančnimi sredstvi smo ustvarili dodano vrednost, ki bo zagotovo sprožala živahne debate v in o Slovenj Gradcu. S projektom Art goes City želimo pokazati pot tudi vsem ostalim mestom, kako lahko kreativnost zagotavlja ne samo intelektualno dodano vrednost, ampak tudi praktično«, je dodal predsednik kulturnega društva Raum Au, Rado Poggi.

 

Najbolj brano iz KULture

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti