Bajta PR' NAS KULtura Prenovljena muzej in rojstna hiša Huga Wolfa v Slovenj Gradcu
Prenovljena muzej in rojstna hiša Huga Wolfa v Slovenj Gradcu PDF natisni E-pošta
Prispeval Jan Klančnik, foto: Nejc Hodnik   
Sobota, 21 Maj 2011 19:01

Potem, ko je pred tremi meseci vrata odprla prenovljena Koroška galerija likovnih umetnosti, so ta teden v mestni občini Slovenj Gradec otvorili še obnovljene prostore Koroškega pokrajinskega muzeja in rojstne hiše Huga Wolfa.

Prenovljena rojstna hiša skladatelja Huga Wolfa

Obnova stavb, ki je potekala od lanskega junija v okviru investicijskega projekta »Zrcaljenje podob – oživljeni zven preteklosti«, je plod partnerskega sodelovanja pri projektu Evropska prestolnica kulture 2012, glavno finančno breme pa je nosilo državno Ministrstvo za kulturo, ki je pridalo skoraj 2 milijona evrov.

Ob mednarodnem dnevu muzejev so si po enoletnem premoru obiskovalci Koroškega pokrajinskega muzeja tako lahko ogledali razstavo Na poti v neznano - nemška okupacija Slovenj Gradca 1941 - 1945 v luči korespondence družine Simoniti, katere avtor je Marjan Linasi.

V Wolfovi hiši, ki je še lani gostila učence glasbene šole, bodo vzpostavili informacijsko - dokumentacijski center vseh društev Huga Wolfa, ki delujejo po svetu, skupaj s študijsko ter avdiovizualno sobo. V stavbi je še večnamenska koncertna dvorana, ki bo skupaj z dvoriščem namenjena raznim prireditvam.

Poleg župana Matjaža Zanoškarja in direktorice KPM Brigite Rajšter, je svoje zadovoljstvo nad uspešno prenovo izrazila tudi Barbara Koželj Podlogar, sicer direktorica Direktorata za umetnost na Ministrstvu za kulturo, kjer so zadovoljni, da je občina Slovenj Gradec z adaptacijo ključnih objektov zaključila pol leta pred začetkom EPK in se bo tako lahko v celoti posvetila vsebinam.

 

Najbolj brano iz KULture

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti