Bajta PR' NAS KULtura Gimnazijci predstavili Alico v čudežni deželi
Gimnazijci predstavili Alico v čudežni deželi PDF natisni E-pošta
Prispeval Danica Hudrap   
Sreda, 21 Marec 2012 16:32

V kulturnem centru Ravne na Koroškem je potekala zanimiva gledališka  predstava članic in članov angleškega dramskega krožka (English Drama Club) ravenske gimnazije pod naslovom Alica v čudežni deželi (Alice in Wonderland).

Alice in wonderland

To je bil njihov novi, pred zunanjim občinstvom prvič predstavljen avtorski muzikal Alica v čudežni deželi, v katerem je nastopilo okoli dvajset igralk in igralcev vse od 1. pa do 4. letnika gimnazije pod mentorstvom profesoric angleškega pouka Helene Čas in Petre Popič.

Kaj se zgodi, ko se Alica zbudi v svet, v katerem volk nagaja vsem po vrsti in pravilo pravljičnega sveta ne velja več? Pravzaprav je zanimiva zgodba Alica v čudežni deželi sestavljena iz petih čarobnih zgodb, polnih domišljije, pravljičnih zapletov in zabavnih domislic saj poleg Alice v zgodbi najdemo še Sneguljčico, Trnuljčico, Rdečo Kapico in zgodbo Trije prašički.

Zato so na odru vsi: Alica, volk, prašički, princi, Trnuljčica, palčki, Sneguljčica, kraljica, Rdeča Kapica, babica, lovec, … Hudobni volk, je torej strah in trepet vseh pravljičnih bitij skozi celotno zgodbo. Kot vse zgodbe oziroma pravljice se tudi ta konča s srečnim koncem. Hudoben volk spozna, da tako ne gre in se opraviči. Gledalcem so predstavili prav igriv muzikal, obarvan z zanimivimi kostumi, svetlobnimi efekti in spremenljivimi učinki, tako da so resnično navdušili občinstvo v dvorani.

Članice in članice angleškega dramskega krožka so se na vajah dobivali vsaj enkrat tedensko, včasih tudi dvakrat. Povedali so tudi, da se zahvaljujejo vodstvu šole, ki jih zelo podpira, tako pri nabavi rekvizitov in kostumov, kot pri odsotnosti od pouka. Muzikal Alica v čudežni deželi pa bodo v prihodnjem času še igrali, predvsem po osnovnih šolah na Koroškem.

Mentorici Helena Čas in Petra Popič pa sta dodali, da je to delo veliko veselje in izziv, z veliko pozitivne energije, humorja, dobre glasbe, saj so vsi mladi igralci in igralke tudi dobri pevci in pevke. Predvsem pa zelo pridni in delovni, saj poleg angleškega dramskega krožka obiskujejo še druge proste dejavnosti.


 

Najbolj brano iz KULture

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti