Bajta PR' NAS KULtura Prvomajski prazniki v Občini Ravne
Prvomajski prazniki v Občini Ravne PDF natisni E-pošta
Prispeval Jan Klančnik, foto: Danica Hudrap   
Sreda, 05 Maj 2010 20:06

Kot veleva tradicija, je tudi letos na predvečer praznika dela na Javorniku potekalo verjetno največje kresovanje na Koroškem. Za razliko od lanskega leta, ko je prisotne zalival dež, se je letos vreme usmililo organizatorjev, Turističnega društva Ravne in Občine Ravne. Na prizorišču se je tako zbralo skoraj 3000 ljudi, ki so se lahko zabavali na vrtiljaku, v družbi znancev ali pa se zavrteli ob zvokih ansambla Spomini. Ob prazniku dela je zbrane nagovoril tudi župan, mag. Tomaž Rožen in jim čestital.

Kres na Javorniku

Čeprav so nekateri na prizorišču vztrajali še pozno v noč, se je za večino kresovanje zaključilo po ognjemetu, ki je nebo razsvetlil nekaj pred polnočjo. Marsikdo je svoje moči namreč "šparal" za naslednje jutro, ko se večina občanov odpravi na Ivarčko jezero, kjer že tradicionalno poteka osrednja prireditev ob prazniku dela v občini.

Tudi letos je srečanje potekalo v organizaciji Sindikata kovinske in elektroindustrije, kjer je zbrane okrog dvanajstih nagovorila predsednica SKEI Slovenija Lidija Jerkič, svoje pa sta povedala še ravenski in prevaljski župan Tomaž Rožen in Matic Tasič ter vsem znani Mitja Šipek.

Zbrana množica ob jezeru

Še ena izmed stalnic prvomajskih srečanj ob jezeru so tudi člani Pihalnega orkestra ravenskih železarjev, ki so z igranjem budnice najprej dramili ljudi na Ravnah in okolici, nato pa jih zabavali še na Ivarčkem. Zajetno množico so v dobro voljo spravljali še člani ansambla »Koroški kvintet«, žal pa letos nismo uspeli preveriti ali so klobase res bile tako dobre kot lani.

Več fotografij lahko najdete v galeriji s kresovanja in tisti z Ivarčkega jezera.

 

Najbolj brano iz KULture

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti