Bajta PR' NAS KULtura Glasbeno-literarni večer Društva za razvoj glasbe RIFF
Glasbeno-literarni večer Društva za razvoj glasbe RIFF PDF natisni E-pošta
Prispeval Barbara Žvirc, Foto: Tea Žvirc   
Nedelja, 29 Marec 2009 22:00
V baru Kocka na Poljani, se je v soboto, 28.3.2009  ob 20:30 odvil glasbeno-literarni večer v organizaciji Društva za razvoj glasbe RIFF.Društvo za razvoj glasbe RIFF, s sedežem na Fari na Prevaljah, je mlado društvo, ustanovljeno 27.10.2008 z namenom povečevanja števila kulturnih, glasbenih in drugih dejavnosti na področju Slovenije in širše. Ustanovni člani društva so Uroš Medved, tudi sekretar društva, Aleksander Štaher, blagajnik društva, Tomaž Fak, predsednik nadzornega sveta društva, David Breznik, podpredsednik nadzornega sveta društva in Miha Kadiš, predsednik, zakoniti zastopnik in predsednik upravnega odbora društva, mnogim med vami bolj znani kot koroška rock skupina Nitrox.  Kljub mladosti šteje Društvo za razvoj glasbe RIFF danes že dobrih 60 članov.

Tomaž Apohal

Prijeten večer glasbe in poezije, ki je v celoti sledil misli Mihe Kadiša, da je vse glasba, je otvoril gost iz Vuzenice, moderator Matjaž Jeznik, član skupine Pitoni z.o.o., ki  je po celi Sloveniji že navduševala s svojimi humorističnimi predstavami v stilu Letečega cirkusa Montya Pythona.

Avtorske in druge melodije mladega koroškega glasbenika Tomaža Apohala so se preko strun kitare razširile čez celoten prostor ter se združile s poezijo mladih koroških pesnic in pesnikov. Filozofsko, družbeno-kritično, osebno-izpovedno in ljubezensko poezijo, brez katere pač ne gre,  s(m)o prebirali Tjaša Razdevšek, Barbara Žvirc, Gašper Bivšek, Primož Karnar in Tomaž Novosel.

Gostje Kocke, naključni ali tisti, ki so prišli prav zaradi omenjenega dogodka, so tako lahko uživali ob domišljeno postreženih jagodah v visokih kozarcih ter si obenem privoščili še skodelico mlade poezije, začinjene z glasbeno podlago. Matjaž Jeznik pa jih je seznanil tudi s prihajajočimi projekti društva, med katerimi velja še posebej omeniti predstavitve mladih, še neuveljavljenih koroških glasbenih skupin, mesečne glasbeno-literarne večere, glasbene delavnice s predstavitvami inštrumentov, organizacijo ogledov glasbenih sejmov ter širjenje glasbene in druge kulture med ljudi.

Tjaša Razdevšek in Gašper Bivšek

Na spletni strani www.riff.si lahko najdete več koristnih informacij o samem programu in delovanju društva, katerega član lahko postanete tako, da izpolnite pristopno izjavo in plačate članarino, ki za leto 2009 znaša 1€.

Več fotografij lahko najdete v Albumu.

 

Najbolj brano iz KULture

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti