Bajta PR' NAS KULtura Podelitev priznanj najboljšim športnikom občine Ravne
Podelitev priznanj najboljšim športnikom občine Ravne PDF natisni E-pošta
Prispeval Danica Hudrap   
Ponedeljek, 31 Maj 2010 20:54

V četrtek, 29. 5. 2010, je v atriju Koroške osrednje knjižnice dr. Franca Sušnika  potekala slavnostna podelitev občinskih priznanj za športne dosežke v letu 2009.  Izvršni odbor Zveze športnih društev je za športnico leta  izbral članico Plavalnega kluba Fužinar Tjašo Oder. V letu 2009 je na mladinskem evropskem prvenstvu  v Pragi v 50 m bazenih osvojila 1. mesto na 1500 m prosto in 2. mesto na 800 m prosto. Na svetovnem prvenstvu v Rimu je v 50 m bazenu osvojila 22. mesto na 1500 m prosto in na evropskem članskem prvenstvu v Istanbulu v 25 m bazenih 13. mesto na 800 m prosto. Tjaša ima državni absolutni rekord na 1500 m prosto v 50 in 25 m bazenih.

Za  športnika leta pa je bil izbran Damir Dugonjič, prav tako član Plavalnega kluba Fužinar. Njegovi najboljši rezultati v letu 2009 so 10. mesto na svetovnem prvenstvu v Rimu  na 100 m in 6. mesto na 100 m prsno in 10. mesto na 50 m prsno na evropskem prvenstvu v Istanbulu. Osvojil je tudi državna absolutna rekorda 100 m prsno na 25 in 50 m. Damir je tudi lastnik neuradnega svetovnega rekorda v yardskih bazenih. Damir je študent tretjega letnika ameriške univerze v Berkeleyu in sodi med najboljše plavalce v ameriškem med-univerzitetnem tekmovanju ter najboljše plavalce prsnega sloga na svetu. Na lanski svetovni lestvici je zasedel 10. mesto, na evropski pa 3. mesto v disciplini 100 m prsno.

Podelitev priznanj najboljšim športnikom, Ravne, 27. 5. 2010

Najboljša ekipa v sezoni je ženska ekipa Namiznoteniškega kluba Fužinar Inter diskont v postavi: Manca Fajmut, Asja Kasabova, Polona Belavič in Katja Šapek. Ženska ekipa Namiznoteniškega kluba Fužinar Inter diskont je v sezoni 2008/2009 dosegla 1. mesto v 1. slovenski članski ligi, 1. mesto v slovenskem pokalnem tekmovanju, 1. mesto v jesenskem delu 1. slovenske lige v sezoni 2009/2010 in 2. mesto na Državnem ekipnem mladinskem tekmovanju.

Podeljeno je bilo tudi priznanje perspektivnega športnika v občini do 15 let, ki ga je prijela Mojca Sagmajster.

Priznanja sta podelila predsednik Zveze športnih društev Ravne na Koroškem g. Miran Klančnik in podpredsednik OKS  g. Bogdan Gabrovec. Na prireditvi pa so bila podeljena priznanja športnikom koroške regije OKS - ZŠZ, ki se podeljujejo na prireditvi »Športnik Leta« v Cankarjevemu domu. To so priznanja, ki se podeljujejo na lokalnih in regionalnih prireditvah. Priznanja sta podelila podpredsednik OKS g. Bogdan Gabrovec in član izvršnega odbora OKS  g. Miran Kos.

Malo statuo so prejeli člani ekipe jadralnega padalstva Matjaž Ferarič, Rafael Kerin in Mojca Pišek za osvojeno 1. mesto na svetovnem prvenstvu v disciplini natančno pristajanje – ekipno. Njihov trener, Igor Eržen pa je prejel srebrno plaketo. Prav tako je malo statuo prejel član ekipnega sladkovodnega športnega ribolova Boštjan Javernik za osvojeno 1. mesto na svetovnem prvenstvu v disciplini lov rib s plovcem – ekipno.

Srebrni znak je prejela tudi Tjaša Oder za osvojeno 2. mesto na mladinskem svetovnem prvenstvu v plavanju v disciplini 800 m prosto. Jure Vušnik za osvojeno 3. mesto na svetovnem prvenstvu “sambo“ v disciplini nad  100 kg. Tudi članice odbojkarske ekipe v sedeči odbojki – Anita Goltnik Urnaut, Marinka Cencelj, Alenka Šart, Danica Gošnak, Štefka Tomič, Ana Justin, Jasmina Zbil, Suzana Ocepek in Lena Gabršček za osvojeno 3. mesto na evropskem prvenstvu v sedeči odbojki so bile prijemnice srebrnega znaka.

Zlato značko so prejeli športniki invalidi za uspehe na igrah Specialne olimpijade in sicer: Uroš Kotnik za 1. mesto v smučarskih tekih na 5 km klasično Aljaž Podjed za 1. mesto v smučarskih tekih na 50  m klasično, Gregor Juh za 1. mesto v smučanju , disciplini krpljanje na 800 m in Liljana Miklič za 3. mesto v smučarskih tekih na 5 km klasično.
Dobitnikom priznanj je čestital še župan Občine Ravne na Koroškem, mag. Tomaž Rožen. Po svečani prireditvi je potekal v parku še spominski tek Jožeta Šaterja.

Več fotografij lahko najdete v Albumu.

 

Najbolj brano iz KULture

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti