Bajta PR' NAS KULtura Liza ljubi tudi blues
Liza ljubi tudi blues PDF natisni E-pošta
Prispeval Igor Papotnik   
Petek, 19 December 2008 00:00
V četrtek, 18. 12, je v Koroškem mladinskem kulturnem centru Kompleks, kot že toliko četrtkov poprej, znova potekal Jazz večer. Tokrat malo izven ustaljenih norm, saj so nastopajoči preigravali blues.

Avstrijska zasedba Bluesbreakers občinstvo s svojimi blues skladbami razveseljuje že dobrega četrt stoletja in tudi tokrat so dali vedeti, da še niso za staro šaro, kar je hitro opazila tudi publika, ki je s svojim pozitivnim odzivom uspela pričarati res enkratno atmosfero. Če se morebiti sprašujete, ali so igrali za peščico entuziastov, ki v četrtek zvečer niso imeli kakšne druge obveznosti, se motite. Čeprav so Jazz večeri na splošno zelo dobro obiskani in se kar precej obiskovalcev lahko pohvali, da niso zamudili niti enega, je bila dvorana ta četrtek res nabito polna. Že pred začetkom nastopa je bila dvorana dovolj polna za kvalitetno izvedbo koncerta, nekaj minut po tem, ko so zazveneli prvi blues ritmi in robat vokal, ki seveda spada v ta žanr, pa bi brez pretiravanja težko našli nezaseden kotiček.

Tukaj se poraja vprašanje; ali Korošci ljubijo blues ali pa dovolj zaupajo organizatorju Robertu Jamniku, da jih ne bo pustil na cedilu in bo vedno znova v goste pripeljal odlične izvajalce, pri katerih niti ni tako strašno pomembno kaj preigravajo, le da so kvalitetni in poslušljivi. Skupina Bluesbreakers s svojimi priredbami znanih blues skladb in lastnimi skladbami spada med tiste skupine, ki lahko najverjetneje navdušijo res zelo širok spekter ljudi, saj gre za precej lahkotno in gladko tekočo zvrst glasbe. Torej so se lahko ljubitelji malo bolj težaškega Delta bluesa v maniri Roberta Johnsona in Skipa Jamesa počutili opeharjene? Mislim, da ne. Tudi najbolj zakrknjeni blues mački, če je seveda kakšen tak prisostvoval koncertu, so v glasbi skupine Bluesbreakers našli nekaj zase, saj sta plehkost in neizvirnost nekaj, česar avstrijskim gospodom ne moremo očitati.

 
 

Najbolj brano iz KULture

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti