Bajta PR' NAS KULtura Abadon bodo izdali že tretji album
Abadon bodo izdali že tretji album PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte   
Četrtek, 19 Julij 2012 09:58

Abadon vabijo na koncert na Trgu svobode v Slovenj Gradcu v soboto, 21. julija ob 21 uri. V goste prihajata tudi nekdanji klaviaturist in dve mladi pevki. Na prizorišču bo možen tudi nakup tretjega albuma III., v primeru slabega vremena pa se bo koncert prestavil v Kulturni dom Slovenj Gradec.

Abadon

Začetki delovanja koroške skupine Abadon segajo v leto 1993, uradno pa se je zasedba pojavila v letu '94, leta '96 pa izdala svoj prvi album z naslovom Apokalipsa. Po drugem albumu Na drugi strani '01, so se začele pogoste menjave bobnarjev, z odhodom Tomaža Pačnika pa se je zaključilo tudi obdobje klaviatur in tako je kitarist Jani Legner nadaljeval s kitarskimi aranžmaji. Po daljšem odmoru in tik pred izdajo tretjega albuma III., ki je pomenil nekakšno retrospektivo benda, se je vrnil vokalist Iztok, kar je pomenilo originalno zvočno podobo in interpretacijo programa skupine. Dobro leto po izdaji skupino spet zapusti bobnar, zato k sodelovanju povabijo bobnarja s katerim sodelujejo še v drugih projektih. Tako je sedaj posadka sledeča:

Jani Legner -kitara, avtor, spremljevalni vokal, orglice
Iztok Hirtl -vokal, akustična kitara, flavta, avtor
Borut Šmon -bas kitara spremljevalni vokal
Boris Strmčnik -bobni, spremljevalni vokal

Abadon ustvarjajo precej široko kombinacija udarnih rockerskih elementov, kompleksnih kompozicij in razmišljujočih vsebin s pridihom ciničnega humorja.


 

Najbolj brano iz KULture

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti