Bajta Zabava Kuhajmo z Vale Kuhajmo z Vale: Slanina

Naključno iz intervjujev in kolumen

(Ob)mejni prostori
Petra Lesjak Tušek, novinarka Večera | Četrtek, 13 Marec 2008
Petra Lesjak Tušek - (Ob)mejni prostori "Je mogoče razmišljati o kolektivnem dometu, mejah, vezanih na regionalno, koroško pripadnost, ali pa so tovrstna razmišljanja preveč posplo- šena? V kolikšni meri lahko geografski okvir, torej omejenost prostora, s katerim se posameznik identificira, omeji večdimenzionalnost njegove misli?"

Naključno poiskano iz Kšajtnih

Fotografski profil

Pasica
Kuhajmo z Vale: Slanina PDF natisni E-pošta
Prispeval Vale   
Sreda, 25 Januar 2012 21:05

Oni dan sem pri mesarju dobila en tak fantastičen kos slanine, ki jo ponavadi spečem samo s soljo in česnom, ampak sem se tokrat odločila, po pogledu v hladilnik, da jo malo ozaljšam še s čebulo, papriko in paradižnikom. Naravnost fantastična simfonija okusov, za katero poleg slanine potrebujete, kot že rečeno:

  • 1 rdečo papriko
  • 10 paradižnikov češnjevcev
  • 2 manjši čebuli ali 1 večjo
  • žličko svinjske masti
  • sol, poper

Mesarju recite (lahko pa naredite tudi sami), da vam kožo na slanini lepo nareže po dolgem in počez. Slanino narezite na manjše koščke ter jo dobro osolite. V posodi razpustite mast in slanino najprej na visoki temperaturi popecite z obeh strani, da lepo porjavi in zahrusta. Nato ogenj zmanjšajte, v posodo s slanino pa vržite cele paradižnike ter na večje kose narezano papriko ter čebulo. Zalijte s cca 2 dcl vode, pokrijte in lepo dušite eno uro. Če vam voda vmes povre, zalijte.

Hamburger 1

Potem pa gre takole. Če imate radi toplo, jo postrezite s krompirjem ali rižem, pri nas pa imamo radi mrzlo, zato smo jo narezali na rezine. Na maslu smo popekli francosko bageto, jo premazali s strjeno mastjo od slanine, skupaj s paradižnikom, papriko in čebulo ter obložili z rezinami slanine. Te fine sendviče smo pohrustali z zeleno solato. In takšni sendviči so tudi odlična popotnica na kakšnem izletu ali službeni poti.

Ker je slanine še ostalo, sem si jo pripravila za malico v solati. Radič sem na drobno narezala, ga začinila z oljčnim oljem in limoninim sokom, vanj pa vmešala na kocke narezano pečeno slanino.

Hamburger 2


 

Zadnje objave na Bajti


megamalckovazabava2015utrinek.jpg
Ponedeljek, 16 Maj 2016 20:07
kolegice.jpg
Torek, 10 November 2015 19:22
Natalija
Ponedeljek, 09 November 2015 11:15
risa_a5.jpg
Nedelja, 08 November 2015 10:51
TaborZdravihSol2015.jpg
Torek, 27 Oktober 2015 21:12
povabimmail.jpg
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 19:20
kks_logo.jpg
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 19:06
coverbringit.png
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 18:20
zborovske-mohorjan.jpg
Četrtek, 15 Oktober 2015 22:41

Naključno naštrikana proizvajalca smeha

Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti