Bajta Zabava Kuhajmo z Vale Kuhajmo z Vale: Roza pašta

Naključno iz intervjujev in kolumen

Intervju: Tomo Jeseničnik, fotograf
Petra Lesjak Tušek, Večer | Torek, 16 December 2008
Tomo Jeseničnik "Zame je ključna svetloba, ne glede na to, ali sem v naravnem okolju in odvisen od trenutnih razmer, ali v studiu, kjer kreiram svetlobo. Brez svetlobe seveda ni barv. Iščem svetlobo, poleg drugih elementov, ki jih mora imeti fotografij."

Naključno poiskano iz Kšajtnih

Fotografski profil

Pasica
Kuhajmo z Vale: Roza pašta PDF natisni E-pošta
Prispeval Vale   
Sreda, 30 November 2011 21:01

Oziroma roza testenine. Aha, že berem vaše misli: »Bljak,« in še bolj, ko vam povem, da so roza zato, ker so narejene z rdečo peso, katera je bila še do pred kratkim (recimo dve leti nazaj) zame »bljak«, pa ni več, sploh pa ne v surovem stanju. In kot sem že dva recepta nazaj povedala, rdeče pese je eno samo zdravje, še bolj kot kuhane surove. In ker seveda večina od vas ve, da je bila moja malenkost dva meseca v enem od resničnostnih šovov, v katerem je tudi pokonzumirala kar nekaj znanja, se zdaj to moje znanje odraža v moji kuhi. Pa ne samo znanje, tudi vse ostalo, kar sem se tam naučila od ostalih sotekmovalcev in kar sem bila primorana kuhati, glede na razpoložljive sestavine. Mnogo tega bom v prihodnosti delila z vami, samo počakajte še 14 dni, da gre vsa galama na TV mimo, pa bo. Do takrat pa si skuhajte tole roza pašto, ki je zelo dobra. Men verjemte!

Rdeča pasta

Za roza pašto potrebujete:

  • polovico gomolja rdeče pese
  • 100g testenin po osebi (najbolje špagetov)
  • polovico čebule
  • lonček kisle smetane
  • večjo žlico masla

Testenine skuhajte v vrelem kropu in medtem, ko se kuhajo na maslu prepražite drobno naseckano čebulo. Ko le-ta lepo postekleni ji dodajte na trakce narezano rdečo peso. Vse skupaj mešajte in ko boste videli, da se je pesa lepo zapekla dodajte lonček kisle smetane, dobro premašajte, počakajte, da zavre in pašta bo ravno kuhana. Odcedite jo ter vmešajte v omako. Poleg si provoščite radičevo solato z bučnim oljem.

Aaa, niste vegetarijanci, da bi jedli tole zadevo brez mesa. Ni panike. Dodajte poleg rdeče pese še na drobno nasekljano govedino iz juhe.

Ajnfoh, a ne?

 

Zadnje objave na Bajti


megamalckovazabava2015utrinek.jpg
Ponedeljek, 16 Maj 2016 20:07
kolegice.jpg
Torek, 10 November 2015 19:22
Natalija
Ponedeljek, 09 November 2015 11:15
risa_a5.jpg
Nedelja, 08 November 2015 10:51
TaborZdravihSol2015.jpg
Torek, 27 Oktober 2015 21:12
povabimmail.jpg
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 19:20
kks_logo.jpg
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 19:06
coverbringit.png
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 18:20
zborovske-mohorjan.jpg
Četrtek, 15 Oktober 2015 22:41

Naključno naštrikana proizvajalca smeha

Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti