Bajta Zabava Kuhajmo z Vale Kuhajmo z Vale: Polnjene paprike

Naključno iz intervjujev in kolumen

Slepo črevo severnega kraka 3. razvojne osi
Andrej Makuc | Nedelja, 07 December 2008
Andrej Makuc "Bodo pa gradili, to pa ja! Vsem in vsemu navkljub. Tako je, kadar se smeš in upaš igrati z davkoplačevalskim denarjem. Slovenski cestni legoland ... Doslej ni bilo opravljene nobene strokovne ekspertize o doprinosu hitre ali avto ceste h gospodarskemu, kulturnemu, k sploh vsesplošnemu razvoju kraja, ki ga cesta poveže."

Naključno poiskano iz Kšajtnih

Fotografski profil

Pasica
Kuhajmo z Vale: Polnjene paprike PDF natisni E-pošta
Prispeval Vale   
Sreda, 11 April 2012 18:07

Tokrat malo drugače kot ste vajeni. Velika noč je za nami in za nami so polni trebuhi dobrot, zato je pomembno, da se malo očistimo vsega holesterola in maščob, ki smo jih nekateri zaužili preveč. Pri meni to pomeni nekaj dni vegetarijanske prehrane in tole so vegetarijanske polnjene paprike. Zanje sem uporabila:

  • 4 paprike
  • 1 dcl riža
  • pest zelene leče
  • ščepec sončničnih semen
  • 2 korenčka
  • 1 čebulo
  • 2 stroka česna
  • pol lončka kisle smetane
  • liter paradižnikovega pireja
  • ščepec majarona, bazilike in timijana
  • žlico sladkorja
  • žlico mlete paprike
  • sol, poper

Glede na vse navedene sestavine mi lahko verjamete na besedo, da so zelo okusne in da jim mesa prav nič ne manjka. Še moj najdražji, ki je zaprisežen mesojedec, jih je pomazal brez pripomb v stilu: »Je bilo dobro, samo sem si še malo klobase zraven narezal.«

Paprike izdolbite. Na žlički oljčnega olja prepražite nasekljano čebulo in ji, ko postekleni, dodajte nariban korenček, majaron, baziliko in timijan. Še malo popražite, dodajte riž in lečo ter zalijte z 2 dcl juhe ali vode. Osolite ter kuhajte, dokler voda ne povre. Nato vmešajte kislo smetano in dodajte nasekljan česen. S to mešanico sedaj napolnite paprike do dveh tretjin. Zložite jih pokončno v posodo (če jih boste dali ležeče vam bo med mešanjem ušel nadev, pa tudi nič hudega), zalijte s slano vodo (le-te naj bo do polovice paprik) ter kuhajte 45 minut. V drugi posodi na žlički oljčnega olja karamelizirajte sladkor, ga zalijte s paradižnikovim pirijem, ki ste mu dodali žlico mlete paprike, osolite in nato zlijte k paprikam. Kuhajte še pol ure ter postrezite.

Polnjene paprike

 

Zadnje objave na Bajti


megamalckovazabava2015utrinek.jpg
Ponedeljek, 16 Maj 2016 20:07
kolegice.jpg
Torek, 10 November 2015 19:22
Natalija
Ponedeljek, 09 November 2015 11:15
risa_a5.jpg
Nedelja, 08 November 2015 10:51
TaborZdravihSol2015.jpg
Torek, 27 Oktober 2015 21:12
povabimmail.jpg
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 19:20
kks_logo.jpg
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 19:06
coverbringit.png
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 18:20
zborovske-mohorjan.jpg
Četrtek, 15 Oktober 2015 22:41

Naključno naštrikana proizvajalca smeha

Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti