Bajta Zabava Kuhajmo z Vale Kuhajmo z Vale: Zelena čudno špasna lasagna

Naključno iz intervjujev in kolumen

Bumerang Matjaža Zanoškarja
Jernej Prodnik | Četrtek, 07 Januar 2010
Jernej Prodnik

"Največjo odgovornost prevzameš, če se zavedaš svojih meja, pa čeprav je to skoraj zagotovo najtežja stvar. In prevzameš jo ne glede na posledice. Prav za to se uporablja beseda pokončnost, s katero v stranki DeSUS očitno operirajo kot svinja z mehom."

Naključno poiskano iz Kšajtnih

Fotografski profil

Pasica
Kuhajmo z Vale: Zelena čudno špasna lasagna PDF natisni E-pošta
Prispeval Vale   
Četrtek, 02 Junij 2011 09:51

Se še spomnite salsiccie? Če ne, vas spomnim jaz.

Še bolj čudno špasno je, da se najprej nekdo trudi, da nafila maso za salsiccie v črevo, nato pa jaz to črevo razrežem, vzamem ven maso in jo uporabim v zeleni lasagni. Ampak vam povem, doro pa je, doro.

Za štiri lačne potrebujete:

  • liste špinačnih testenin za lasagno
  • 4 pečenice oziroma maso za pečenice
  • 1 lonček kisle smetane
  • polovico večje čebule
  • srednje velik korenček
  • pol litra paradižnikove omake
  • 100g naribanega parmezana
  • 1 bučko
  • 100g edamca
  • 1,5 dcl mleka
  • oljčno olje
  • sol, poper

Listi testa za lasagno

Čebulo tanko narežite ter jo posteklenite na oljčnem olju. Medtem, ko čebula stekleni, naribajte korenček in ga dodajte k čebuli, prav tako pečenice oziroma maso, ki ste jo vzeli iz ovoja in jo razdrobili s prsti. Vse skupaj fino popecite, nato pa zalijte s paradižnikovo omako, pustite brbotati 20 minut in malo ohladite.

V pekač obložen s peki papirjem položite najprej prvo plast testenin za lasagno, ki jo obložite z narezanimi bučnimi rezinami. Nato zložite drugo plast testenin, na katero položite nadev iz pečenic, posujte s parmezanom ter premažite s kislo smetano. To ponovite še dvakrat. Končajte s plastjo testenin, ki jih obložite z edamcem. Vse skupaj prelijte z mlekom, pokrijte z alu folijo in pecite pokrito v prej ogreti pečici na 220°C. Po 15 minutah odstranite folijo in pecite še 10 do 15 minut. Nato pustite v ugasnjeni pečici minimalno 15 minut, vzemite iz pečice in postrezite.

Lasagna

Spätzlov pa spet ni ...

 

Zadnje objave na Bajti


megamalckovazabava2015utrinek.jpg
Ponedeljek, 16 Maj 2016 20:07
kolegice.jpg
Torek, 10 November 2015 19:22
Natalija
Ponedeljek, 09 November 2015 11:15
risa_a5.jpg
Nedelja, 08 November 2015 10:51
TaborZdravihSol2015.jpg
Torek, 27 Oktober 2015 21:12
povabimmail.jpg
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 19:20
kks_logo.jpg
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 19:06
coverbringit.png
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 18:20
zborovske-mohorjan.jpg
Četrtek, 15 Oktober 2015 22:41

Naključno naštrikana proizvajalca smeha

Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti