Bajta
Kolumna


Poglavja spopadov PDF natisni E-pošta
Prispeval Petra Lesjak Tušek, Večer   
Sobota, 10 Januar 2009 22:30
Petra Lesjak Tušek "Po logiki vračanja udarcev utegne nova uprava postati novo poglavje lastniških spopadov. Udarci bodo tako ali drugače najbolj prizadeli najšibkejše. Njihov edini spopad pa je (le) vsakdanje preživetje."
 
Po sledi literature PDF natisni E-pošta
Prispeval Tjaša Razdevšek   
Torek, 06 Januar 2009 22:15
Tjaša Razdevšek "Kje je zdaj literatura in kje je danes García Lorca? Kje na poti se je izgubila moja predstava, moje precej bolj subtilne misli od navadnega hotela in hitečega mesta, ki me je prej spominjal na Zagreb kot na kakšno drugo špansko mesto?"
 
Sto dni PDF natisni E-pošta
Prispeval Miro Petek   
Torek, 30 December 2008 21:50
Miro Petek "Sto dni je nenapisano pravilo demokracije, ko opozicija pusti vladi, da prevzame vajeti v svoje roke, da ministri prevzamejo svoje posle in da v miru pripravi nastavke za delo v prihodnje. Sto dni pomeni, da opozicija takrat vlade ne napada in kritizira."
 
Zahod ni civilizacija in beseda primitivno ne obstaja PDF natisni E-pošta
Prispeval Nina Meh   
Nedelja, 21 December 2008 14:00
Nina Meh 

"Hierarhično vrednotenje družbe in kulture je v veliki meri elitističen in evropocentričen pogled na svet, skozi oči zahodnjaka. Kulture so samo drugačne, ne več ali manj vredne. V svoji notranji strukturi imajo enake funkcije, na drugačen način. Ne manjvreden."

 
Slepo črevo severnega kraka 3. razvojne osi PDF natisni E-pošta
Prispeval Andrej Makuc   
Nedelja, 07 December 2008 11:10
Andrej Makuc "Bodo pa gradili, to pa ja! Vsem in vsemu navkljub. Tako je, kadar se smeš in upaš igrati z davkoplačevalskim denarjem. Slovenski cestni legoland ... Doslej ni bilo opravljene nobene strokovne ekspertize o doprinosu hitre ali avto ceste h gospodarskemu, kulturnemu, k sploh vsesplošnemu razvoju kraja, ki ga cesta poveže."
 
<< Začetek < Prejšnja 11 12 13 14 15 16 17 Naslednja > Konec >>

Stran 13 od 17
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti