Prihajajo najtežji časi za kadilce natisni
Prispeval Urša Cerar   
Sreda, 21 Oktober 2009 19:41
Urša Cerar - Prihajajo najtežji časi za kadilceČe se vem ob lanskoletnem hladu, ko so vam kruti kadilski inšpektorji strogo gledali pod prste, da se izpod njih znotraj lokala ne bi kadilo in vas prisilno posedli za mize izven lokalov, ni uspelo odvaditi svoje najljubše razvade, se vam to sezono obeta nova priložnost. Mraz bo kmalu pritisnil in lahko vas lovi zakon, ko se prepuščate svoji veliki strasti, prižgani kresnički na krajšajoči se palčki, ki pušča pravo dimno zaveso. In prav ta dimna zavesa je vedno šla v nos nekadilcem.

Zavoljo svoje empatije večkrat v podporo trpim z vami zunaj na mrazu. Z vami kljubujem vsem vremenskim razmeram, vam pomagam iskati večno izgubljajoč se vžigalnik in vam, če sem dovolj humanitarno razpoložena celo pridržim čik, ko se nagibate nad pločnik in oralno praznite svoj želodec prepoln alkohola. Alkohol in čik, ter jutranji kava in čik, so za nekatere nerazdružljivi dueti, ki ne zvenijo ubrano ob solo uporabi.

Glede na obete zelo zmrzlinaste zime sem začela varčevati za nakupe opreme za arktične odprave, da jaz nekadilka ne zbolim zaradi kadilskega zakona. Zaskrbljenim svetujem odselitev v kraje, kjer protikadilski zakon še ni sprejet ali morda le blagodejno potovanje v tople kraje, ki bi zaobjel celoten najtežji čas za kadilce v Sloveniji.